- Jeg prøver ikke dyrke fram konflikter og faenskap

Eyvind Hellstrøm vil ikke ha amerikanske tilstander på kjøkkenet.

STRENG IGJEN: Eyvind Hellstrøms berømte temperament er tilbake når han leter etter landets nye kokkestjerne i «Hellstrøms mesterkokk».  Foto: TV3
STRENG IGJEN: Eyvind Hellstrøms berømte temperament er tilbake når han leter etter landets nye kokkestjerne i «Hellstrøms mesterkokk». Foto: TV3 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Torsdag hadde «Hellstrøms mesterkokk» premiere på TV3, programmet der Eyvind Hellstrøm (63) jakter på Norges nye kokkestjerne. Kulinariske programmer er i vinden som aldri før og den norske kokken står bak flere suksesser som «Hellstrøm inviterer» og «Hellstrøm rydder opp».

Mange TV-seere følger også med når en annen TV-kokk, Gordon Ramsay, jakter på en kokkestjerne eller rydder opp på restauranter.

I likhet med Hellstrøm-programmet blir deltagerne i Ramsays «Hell’s Kitchen» også testet i ulike matkunster og sendt hjem en etter en før vinneren står tilbake. Likevel vil ikke den norske kokken sammenligne «Hellstrøms mesterkokk» med Ramsays program.

- Jeg ser ingen fellesnevnere mellom disse programmene. Det er en helt annen kultur og det er på ingen måte et forsøk på å dyrke frem konflikter og faenskap. Jeg har stor sans for Ramsays utrettelige energi og utfoldelse, men det er klart at kulturen og holdningene i engelske og amerikanske kjøkken er annerledes og slappere enn i Norge. Norske kokker har gjennomgående stor og god arbeidsmorel, sier Hellstrøm til Seoghør.no.

Liker Ramsay

Ramsay er også en av tre dommere i amerikanske «MasterChef» og leter etter sin egen kokkestjerne i «Hells’ Kitchen». TV3-profilen legger til at han mener den skottske kokken har bidrar sterkt til engelsk matkultur.

- Jeg kjenner ikke til Ramsay annet enn fra skjermen, men jeg har stor respekt for hva han har fått til som restaurantutvikler og medvirkende til at man kan spise veldig bra i London og England for øvrig.


Inspirert av andre

Informasjonsansvarlig i TV3 Glenn Ø. Støldal forteller at de har hentet inspirasjon fra internasjonale konsepter, men at kanalen legger stor vekt på å lage en norsk vri.

- Hellstrøm-konseptene på TV3 har naturligvis hentet inspirasjon fra flere utenlandske tv-programmer, som «MasterChef», «Top Chef» og Gordon Ramsay’s «Kitchen Nightmares». Det er klart at Gordon Ramsay-konseptene har vært en viktig inspirasjonskilde for flere av Hellstrøm-programmene. Samtidig har det vært viktig for oss å lage programmene på TV3-måten og mer «Hellstrømsk» enn å kopiere formatene, sier Støldal til Seoghør.no.


Streng igjen

I «Hellstrøms mesterkokk» får vi gjensyn med kokkestjernens strenge stil. Han har, i likhet med Ramsay, et voldsomt temperament, og deltagerne som ikke presterer på Hellstrøms nivå får klar beskjed.

63-åringen blir svært engasjert også når det kommer til råvarer, og reagerer blant annet sterkt på norske restauranters behandling av luksusingrediensen gåselever.

- Det finnes utrolig mye dårlig gåselever og ikke minst behandlingen av denne på norske restaurantkjøkken. Det blir ikke godt bare fordi det er kostbart. Jeg har ikke problemer med å fortelle kokker at det kan skyldes dårlig skjønn med henhold til råvarekvaliteten eller dårlig tilberedning.


I første episode av programmet serverer en av deltagerne andebryst med gåselever og 63-åringen sier han nesten er lei av den eksklusive ingrediensen.

- Så privilegert som jeg er så er jeg nesten lei av å spise gåselever.

Deltageren får likevel skryt for retten. Men én ting vil Hellstrøm aldri se på kjøkkenet.

- Gåselever kombinert med fisk er rett og slett en perversjon!

«Hellstrøms mesterkokk» går på TV3 hver torsdag
  

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Hellstrøm lager film  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer