Heidi Weng:

- Jeg prøver ikke å være perfekt

Langrennsesset så seg lei av unødvendige kommentarer.

IKKE PERFEKT: Heidi Weng er tilbake i god form, men påstår at hun ikke prøver å være perfekt på alle områder. Her med venninne og konkurrent Therese Johaug i 2015. Foto: NTB Scanpix
IKKE PERFEKT: Heidi Weng er tilbake i god form, men påstår at hun ikke prøver å være perfekt på alle områder. Her med venninne og konkurrent Therese Johaug i 2015. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Under verdenscupåpningen i Ruka, Finland forrige helg var verdenseliten i langrenn nok en gang samlet til konkurranse, noen i bedre form enn andre. En som skilte seg spesielt ut i forhold til fjorårets sesong og resultater var Heidi Weng (28).

I fjorårets sesong leverte hun under normal standard til henne å være, og under OL i Pyeongchang i 2018 var hun ikke et gullhåp for Norge. OL-nederlaget kom i kjølvannet av en sammenlagtseier i Tour de Ski samme vinter, noe som gjorde at smellen kom raskt og uventet - selv om hun allerede før sesongstart samme år tok en pause fra treningen.

TINDER?: Den unge langrennsstjerna Johannes Høsflot Klæbo avslører litt av hvert om langrennsgutta våre. Reporter: Hanne Kathrine Bratholt, Video: Sølve Hindshamar, Klipp: Frida Andersen Vis mer

Til tross for at hun har vært å se langt nede på resultatlistene i halvannen sesong, var hun derimot tilbake på pallen under 10 kilometer jaktstart forrige helg i Finland - med bare Therese Johaug (31) foran seg.

Heidi Weng ser ut til å gå inn i en lovende sesong, men hun har fortsatt rykte på seg for å være en surrete, litt annerledes idrettsstjerne. Dette har medført at hun har markert seg positivt utenfor landegrensene, men hun har også kjent på en del negativ oppmerksomhet.

- Ikke perfekt

Etter andreplassen forrige helg var det en jublende Heidi Weng som krysset mållinjen. Det kan tenkes at det ikke bare var nordmenn som ble glade på hennes vegne, da hun har fått en del fans rundt om i Skandinavia - noe hun har merket mye av på Instagram.

Grunnen til at hun blir likt også utenfor Norge mener hun er fordi hun er seg selv.

View this post on Instagram

Trysil ✅ 🔜 Beitostølen

A post shared by H e i d i W e n g (@heidiweng91) on

- Veldig mange skal være veldig perfekte. Jeg er kanskje litt utenom det vanlige. Jeg surrer litt. Jeg er meg selv. Jeg prøver ikke å være perfekt. Ting er litt halvveis, uten at jeg prøver på det. Det bare blir sånn, fortalte Heidi Weng til Dagbladet tidligere denne uken.

Til avisen forklarer 28-åringen at hun ikke får lov til å lese kommentarene på sosiale medier, og erkjenner at det er fordi hun tidligere har tatt seg veldig nær av de negative kommentarene. Hun innrømmer derimot at hun bryter «regelen» iblant.

Fikk kjeft for renn

Selv om hun leser kommentarene noen ganger, svarer hun sjelden. Til Dagbladet forteller skiesset om spesielt én episode, hvor hun fikk kjeft av en følger for et skirenn hun faktisk ikke hadde gått. Da klarte hun ikke dy seg.

- Jeg svarte: «Hallo, jeg har faktisk ikke ha gått i dag, så det kan ikke ha vært meg.» Da beklaget han seg. Uansett synes jeg det var unødvendig at han skrev sånne ting. Da måtte jeg bare si ifra. Det var unødvendig pepper, forteller Heidi til avisen.

PALLEN: Heidi Weng gikk inn til en andreplass under forrige helgs jaktstart. Her på pallen sammen med Therese Johaug (midten) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.h.) Foto: NTB Scanpix
PALLEN: Heidi Weng gikk inn til en andreplass under forrige helgs jaktstart. Her på pallen sammen med Therese Johaug (midten) og Astrid Uhrenholdt Jacobsen (t.h.) Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre erkjenner hun at det til tider kan være tøft å være i søkelyset, spesielt når sosiale medier har en så stor plass.

- Jeg er ganske imponert over bloggerne, at de faktisk gidder å skrive med åpne kommentarfelt, selv om det er frivillig. Det er så mye dritt de har. Det er sykt imponerende at de orker å ha det som jobb, sier 28-åringen.

Lettrørt

Som kjent trener langrennsstjernene et titalls timer i uken, og flere har skyhøye forventninger til egen prestasjon. Dette kan gjøre nederlagene ekstra tunge for mange.

Flere ganger har det vært en gråtkvalt og skuffet Heidi som har snakket med pressen etter et renn, men hun har også felt tårer på vegne av andre - både i deres nederlag og triumfer.

TÅREVÅT JOHAUG: I et intervju i programmet Lindmo på NRK, forteller Therese Johaug om tapet av sin venninne Ida Eide. Video: NRK Vis mer

Heidi har nemlig mange venner innad i det internasjonale langrennsmiljøet, og er for mange en viktig og god støttespiller.

- Jeg er veldig glad i mange av dem som stiller på start her. Vi er som en familie. Da er det fint å støtte hverandre, forteller 28-åringen til Dagbladet.

Hjelp fra kjæresten

Tidligere har den populære skistjernen også fortalt at hun får viktig hjelp fra kjæresten sin.

I et intervju med Dagbladet snakket hun og kjæresten, Kjetil Aanonsen Nygaard, om hvordan han hjalp henne med spurtegenskapene.

- Hun blir forbannet på meg når jeg slår henne og får ekstra motivasjon av det. Det hadde vært gøy om det var en del av suksessoppskriften. Jeg tror hun får et ekstra gir av det, sa kjæresten til avisen den gang.

Vis mer

Denne helgen er Heidi Weng å se i verdenscupen i Lillehammer, sammen med mange andre fra langrennseliten.

LES OGSÅ: - Hjertet får en knekk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer