Mari Eide om tapet av søsteren Ida (30):

- Jeg prøver å smile utenpå

Mari Eide (28) legger ikke skjul på at tida etter søsterens tragiske bortgang har væt tøff.

TØFF TID: Langrennsløper Mari Eide mistet i høst storesøsteren Ida (bildet t.h.). Ida Eide ble stedt til hvile i starten av september. Foto: NTB scanpix
TØFF TID: Langrennsløper Mari Eide mistet i høst storesøsteren Ida (bildet t.h.). Ida Eide ble stedt til hvile i starten av september. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var tidlig i høst at den tidligere langrennsløperen Ida Eide (30) falt om under et mosjonsløp med hjertestans. Dagen etter døde hun.

Eide var nær venn med mange av løperne på langrennslandslaget, men først og fremst var hun landslagsløper Mari Eides søster. Nå åpner sistnevnte opp om sorgen i et stort intervju med Aftenposten.

Eide beskriver det som at «halve henne er borte». Hun beskriver det som tydelig var et nært søskenforhold.

- Jeg prøver å smile utenpå, men inni meg har jeg det ikke alltid bra. Når jeg våkner, har jeg ikke lyst til å stå opp. Da tenker jeg på Ida, at hun ikke ville ha akseptert å ha en søster som ikke vil trene. Jeg vet hva Ida hadde sagt: «Hvis du er i dårlig form, må du gjøre noe med det.» Hun er en utrolig inspirasjon og kraft. Jeg jobber med å finne kraften av Ida i meg, sier Eide til Aftenposten

Et forbilde

Eide forteller at hun alltid har sett opp til storesøsteren.

- Jeg følte at hun fikk til alt. Hun var mitt supermenneske på en måte, sier Mari Eide.

Da Ida Eide kollapset under nevnte mosjonsløp, var Mari på høydesamling med landslaget. Dagen etter var hun på vei hjem, men rakk det ikke i tide.

Eide forteller om det som var en sjokkfase rett etter dødsfallet. Hun klarte ikke å trene, og beskriver det overfor Aftenposten som om at «hun var så sliten som hun aldri har vært». Og hun mistet hår.

- Jeg klarte ikke å ta valg. Da jeg gikk i butikken for å kjøpe juice, sto jeg bare og så på, og så gikk jeg ut igjen, forteller hun.

I SJ0KK: Tidligere langrennsløper Ida Eide døde på sykehus etter å ha fått hjertestans under et mosjonsløp. Ingvild Flugstad Østberg møtte pressen mandag for å snakke om sjokket som har rammet langrennsjentene, som er på et treningsopphold i Livigno. Video: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Johaugs bestevenninne

Ida Eide var også en av Therese Johaugs nærmeste venninner og har vært en av hennes viktigste støttespillere i perioden Johaug var utestengt og har vært en av personene som 30-åringen fra Dalsbygda har lent seg på i den tøffe tiden.

Eide var blant annet med Johaug og Ingvild Flugstad Østberg på treningssamling til høyden i Colorado forrige sommer. Ved flere anledninger har Eide vært en av Johaugs utvalgte da hun har reist på private samlinger til høyden de siste årene.

Johaug har tidligere overfor Dagbladet fortalt hvordan hun merket venninnas død på kroppen.

- Jeg har prøvd å gjøre det beste ut ifra forutsetningene som har rammet meg. Det har skjedd mye andre ting som har vært tøft. Derfor er det viktig at jeg ikke tror at jeg er et overmenneske. Jeg er ikke et overmenneske. Derfor har jeg måtte redusere treningen, stå over noen økter og ta vare på meg selv, sa Therese Johaug til Dagbladet i slutten av september.

Denne saken ble først publisert på Dagbladet.

LES OGSÅ: Avslører hva som skjedde før dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer