HEIER PÅ PAPPA: Alexander Kristoff med kjæresten Maren Kommedal og sønnen Leo i Nice under Tour de France 2013. Paret har også sønnen Liam. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HEIER PÅ PAPPA: Alexander Kristoff med kjæresten Maren Kommedal og sønnen Leo i Nice under Tour de France 2013. Paret har også sønnen Liam. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Alexander Kristoff:

- Jeg prøver å få sagt god natt hver dag

Alexander Kristoff innrømmer at savnet etter familien kan bli stort under Tour de France.

(Seoghør.no): Det er for tiden tøffe tak for Alexander Kristoff (30). Denne uken avsluttes sykkelrittet Tour de France, og det er lite som er overlatt til tilfedighetene for hardhausen fra Stavanger.

Timeplanen består av knallharde etapper, intervjuer og forberedelser. På hjemmebane er fokuset derimot på kona Maren og deres to sønner, Leo og Liam.

FAMILIEFAR: Alexander kristoff med sønnen Leo under et sykkelritt i 2013. Foto: Anders Marthinsen
FAMILIEFAR: Alexander kristoff med sønnen Leo under et sykkelritt i 2013. Foto: Anders Marthinsen Vis mer

Sykkelrittet varer i over tre uker, og dermed er det ikke så rart at hjemlengelsen vokser. Til Dagbladet forteller idrettsutøveren at han prøver å få ringt barna hver dag.

- Det gjelder å slappe av, få massasje og spise. Jeg ringer hjem og prøver å få sagt god natt til barna mine.

- Tøft

Det er ikke første gang at Tour De France skaper hindringer for familien. Da deres yngste sønn, Liam, kom til verden i 2015, var det såvidt Alexander rakk fødselen.

Kristoff trodde først at han ikke kom til å rekke konas fødsel ettersom terminen var 4. juli - dagen før han skulle i gang med Tour de France.

- Selvfølgelig er det tøft. Jeg synes det er veldig tøft. Vi har valgt dette livet, og sånn er det. Han har en arbeidsgiver han og, har kona, Maren, tidligere uttalt til Dagbladet.

Alexander Kristoff og Maren Kommedal giftet seg i 2014, samme år som han vant sin første «Tour De France»-etappe. Begge har tilhørighet til Stavanger, og den romantiske seremonien fant dermed sted i Stavanger domkirke.

GIFTET SEG: Alexander giftet seg med sin Maren i Stavanger i 2014. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør.
GIFTET SEG: Alexander giftet seg med sin Maren i Stavanger i 2014. Foto: Erlend Haugen, Se og Hør. Vis mer

LES OGSÅ: Stjerneregissør døde brått