- Jeg prøvde å begå selvmord to ganger

Marit Christensen forberedte seg på å ta sitt eget liv, men ble reddet i siste øyeblikk.

SLET PSYKISK: Journalist og forfatter Marit Christensen har forsøkt å ta sitt eget liv ved to anledninger, i kjølvannet av en voldsom mediestorm. Siden 2005 har hun arbeidet med forskningsprosjektet «Personfokusering i massemediene», og sammen med to Foto: Stella Pictures
SLET PSYKISK: Journalist og forfatter Marit Christensen har forsøkt å ta sitt eget liv ved to anledninger, i kjølvannet av en voldsom mediestorm. Siden 2005 har hun arbeidet med forskningsprosjektet «Personfokusering i massemediene», og sammen med to Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: NRKs tidligere Moskva-korrespondent Marit Christensen (62) er aktuell med boka «Liv i bilder», der hun forteller om mange av de tøffe opplevelsene livet hennes har bragt med seg.

Eksmannen hennes var dømt til fengsel for underslag av smykker, og hun var en periode selv siktet for medvirkning og bedrageri. Det sterke mediefokuset tæret på henne, og ved siden av overvekten, som til slutt førte til en «gastric bypass»-operasjon, var hun både psykisk og fysisk utmattet.

Det hele ble etterhvert for mye for den garvede journalisten, og hun begynte å se etter - temmelig dramatiske - utveier.

- Jeg var en følelsesmessig ubalansert person. Brukte tid på å forberede selvmord, og fant en metode som ville passe meg. Jeg hadde tatt en beslutning; jeg kunne ikke leve med det, rett og slett, sier hun åpenhjertig til VG.

62-åringen slet nemlig også med kraftig skyldfølelse som journalist og menneske i kjølvannet av Tore Tønne-saken: Det voldsomme medietrykket på den Økokrim-etterforskede politikeren og næringslivslederen Tore Tønne, som ledet ham til selvmord i desember 2002.

- Jeg begynte å identifisere meg med hans tankegang. Jeg var helt nedkjørt, både fysisk og psykisk. Jeg orket rett og slett ikke mer. Jeg var totalt egosentrisk og selvsentrert. Det blir folk som er så syke, forklarer Christensen til VG om sitt første selvmordsforsøk.

En venninne skjønte heldigvis at noe var galt, og hun fikk avverget selvmordsforsøket til «Moskva-Marit» i siste liten. Dermed bar det inn på akutt-psykiatrisk lukket avdeling, der Marit var innlagt og fritatt fra stresset i flere måneder.

Men hun følte seg fortsatt ærekrenket og avvist, samtidig som hun slet med dårlig fysisk helse. Etter at hun fikk avslag på to NAV-søknader i 2004, toppet det seg igjen - og journalisten forsøkte nok en gang å gjøre slutt på livet.

«Beslutningen ble truffet raskt. Jeg ville hvile. For godt (...) Så husker jeg ikke mer før jeg omtåket våknet i en sykehusseng på Lovisenberg diakonale sykehus tre døgn senere», skriver hun om det andre selvmordsforsøket i «Liv i bilder».

Igjen ble hun reddet ved hjelp av tilfeldigheter, og i dag går det bedre med Marit Christensen. Men hun legger ikke skjul på at hun til tider isolerer seg hjemme og synes det er vanskelig å møte fremmede.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Kjæreste? Det blir spennende å se  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer