IKKE SLEM: Jørgen Langhelle har spilt en rekke bad guy-roller opp gjennom årene, og innrømmer at han har hatt noen ubehagelige opplevelser som følge av det. Her er skuespilleren i Haugesund i forbindelse med premieren på «Wide Blue Yonder» i forrig Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
IKKE SLEM: Jørgen Langhelle har spilt en rekke bad guy-roller opp gjennom årene, og innrømmer at han har hatt noen ubehagelige opplevelser som følge av det. Her er skuespilleren i Haugesund i forbindelse med premieren på «Wide Blue Yonder» i forrig Foto: Adéle C. Blystad/Seher.noVis mer

- Jeg pleier ikke slå ned fire folk på ti sekunder

Jørgen Langhelle har opplevd ubehageligheter på grunn av «bad guy»-roller.

SEHER.NO: Jørgen Langhelle (45) har blitt en av Norges mest kjente skuespillere takket være roller i storfilmer og tv-serier som «Torpedo», «Kautokeino-opprøret» og «Ulvesommer».

Og det er særlig «bad guy»-rollene 45-åringen har fått oppmerksomhet for.

I disse dager er skuespillerstjernen aktuell i Hollywood-satsingen «The Thing 2». I tillegg spiller han nok en gang «drittsekk» i den nye norsk-britiske komedien «Wide Blue Yonder».

Se traileren til «Wide Blue Yonder» nederst i saken!

Og det er kanskje ikke så rart at mange forbinder han med slemmingene han spiller på film.

Skuespilleren ser nemlig svært skremmende ut, etter at han måtte anlegge et enormt skjegg og øke vekten med 12 kilo for «The Thing»

Langhelle tror imidlertid ikke det er hans røffe utseende eller personlighet som gjør at han får skurke-roller i norsk film.

- Jeg synes egentlig ikke at jeg ser så slem ut, jeg. Men det er kanskje skjegget? Jeg ser kanskje litt skummel ut, jeg vet ikke helt... Folk synes vel at jeg har evnen til å se jævlig farlig ut hvis jeg vil, men det er jo stort sett bare på film. Jeg er ikke sånn privat. Jeg er faktisk veldig snill, humrer han til Seher.no.


Ifølge Langhelle er det ikke bare bare å forbindes med skurke-roller, og 45-åringen innrømmer at han har hatt en del ubehagelige opplevelser som følge av bad guy-imaget han har hatt på skjermen.

Særlig rollen som Terje i TV 2-serien «Torpedo» førte til en del henvendelser på byen.

- Jeg har jo hatt noen ubehagelige opplever, særlig når folk blir litt påseila, etter «Torpedo»-tiden. Folk kommer bort og da må jeg poengtere at jeg ikke er Terje torpedo, men Jørgen, skuespilleren, og at jeg ikke pleier å slå ned fire folk på ti sekunder. Det blir litt mye mannlig testosteron.

- Noen ganger når du spiller skikkelig bad guy, så kan folk bli litt sånn at de skal måle krefter, noe som for meg blir totalt meningsløst. Av en eller annen grunn har en del mennesker problemer med å skille mellom fiksjon og virkelighet. Men man kan se på det på to måter - enten så har du spilt jævla bra, eller så har de et problem, forteller han.

Langhelle innrømmer imidlertid at han ofte tiltrekkes av skurkeaktige roller.

- Ser man på CV-en min, så har jeg faktisk gjort veldig mye forskjellig, og jeg har spilt mange snille folk og. Men det er et eller annet med disse skurkeaktige menneskene som tiltrekker meg, for det er så utrolig mange sider ved dem, og det er ikke bare ondt. Det er jo ingen karakterer som er bare snille heller. Ingen mennesker er hundre prosent snille, alle har andre sider og masse dritt i seg. Men det å få spille skurkene er ofte mer interessant enn å spille de som skal være snille, sånn er det bare, forteller han.

Selv om mange forbinder 45-åringen med rollene han spiller, forteller Jørgen at han så langt ikke har spilt en karakter som kan sammenlignes med seg selv.


- Jeg prøver å identifisere meg med alle rollefigurene mine, for ellers blir det ikke «under huden». Men jeg har ikke spilt Jørgen enda, for å si det sånn. Jeg har ikke funnet en så komplisert karakter i noen. Ikke så langt hvertfall, smiler han lurt.
 
«Wide Blue Yonder» har Norgespremiere 1. oktober!

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Folk kjenner meg ikke igjen