TØFF: I tidlig tenårene vurderte Finnmarksjenta Agnete Johnsen å ta sitt eget liv. Heldigvis fikk hun profesjonell hjelp med de vonde tankene, og forteller til VG Helg at hun er fornøyd med livet. I begynnelsen av november vant hun årets «Skal vi danse»-finale. Foto: Tor Lindseth
TØFF: I tidlig tenårene vurderte Finnmarksjenta Agnete Johnsen å ta sitt eget liv. Heldigvis fikk hun profesjonell hjelp med de vonde tankene, og forteller til VG Helg at hun er fornøyd med livet. I begynnelsen av november vant hun årets «Skal vi danse»-finale. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Jeg planla hvordan jeg skulle ta livet mitt

«Skal vi danse»-vinner Agnete Johansen slet med depresjon i tenårene.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det er bare noen uker siden den talentfulle Finnmarksjenta Agnete Johnsen (20) stakk av med tittelen «årets yngste «Skal vi danse»-vinner» på TV 2. Men 20-åringens liv har ikke bare vært fylt med oppturer - til VG Helg snakker hun ut om depresjonen som rammet henne i begynnelsen av tenårene:

- Jeg ville bare ligge og synke. Jeg slo av telefonen, deaktiverte Facebook og hele verden rundt meg. Jeg trengte stillhet, hadde det så vondt og kom så langt ned at jeg planla hvordan jeg skulle ta livet mitt og når jeg skulle gjøre det.

Agnete slo igjennom i 2008, da hun frontet gruppet «The BlackSheeps» i Melodi Grand Prix junior. Å kombinere skolegang med braksuksessen som fulgte i kjølvannet av MGP jr-deltakelsen ble for mye for Finnmarksjenta.

- Er du kommet så langt, og har det så jævlig, så må du skaffe deg hjelp. Det er ikke farlig, det er ikke flaut og heller ikke pinlig. Det er mennesker der ute som vil hjelpe deg, og skal hjelpe deg, sier hun til VG Helg.

VINNERE: I årets «Skal vi danse» var det artist Agnete Kristin Johnsen og danser Egor Filipenko som nådde hele veien til toppen. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures
VINNERE: I årets «Skal vi danse» var det artist Agnete Kristin Johnsen og danser Egor Filipenko som nådde hele veien til toppen. Foto: Tor Gunnar Berland / Stella Pictures Vis mer

Også artistkollega og med-nordlending Lene Marlin (34) har vært åpen om sine selvmordstanker - i en Aftenposten-kronikk som sto på trykk i høst fortalte Marlin at hun som ung forsøkte å ta sitt eget liv.

Under Se og Hør Kjendisgalla som ble avholdt på ærverdige Chat Noir i Oslo i november, holdt artisten en gripende tale om den tunge tiden:

- Selv om det er mørkt og vanskelig kan det bli bedre. Jeg har fått tilbakemeldinger fra 12-13 åringer til folk over 80 år. Jeg tror også alle av dere sliter litt av og til. La oss bli flinkere til å snakke om de alvorlige temaene, uttalte hun fra scenen.

Se den gripende talen til Lene Marlin i videoen under:

LES OGSÅ: Agnete johnsen viste fram kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer