BRYR SEG IKKE OM HARRY-STEMPEL: - Folk får ta meg som jeg er, hvis ikke får de ryke og reise, sier Bjørge Olsen. Foto: Limelight/TV3
BRYR SEG IKKE OM HARRY-STEMPEL: - Folk får ta meg som jeg er, hvis ikke får de ryke og reise, sier Bjørge Olsen. Foto: Limelight/TV3 Vis mer

- Jeg overlevde to hjerneslag

"Løkmannen" Bjørge Olsen ble påkjørt i 90 km/t.

Se video med Bjørge nederst i saken.

SEHER.NO: Bjørge Olsen Fra Fredrikstad debuterer søndag i tv-serien «Svinesund - en handel i grenseland» på TV3. Men allerede nå har han kommet på alles lepper gjennom reklamene for serien.

Olsen er i dag uføretrygdet etter en kjempesmell i 1996. Da ble han påkjørt av en bil som kjørte i 90 km/t på riksvei 110 i Fredrikstad.

- Det var midt på natten, og jeg gikk full hjem fra min egen bursdagsfeiring, da en bil i en rasende fart og bare meiet meg rett ned, sier Olsen til Seher.no 

Sjåføren var en 18-åring uten lappen, og kompisen hans fikk ringt etter ambulanse som straks kom til ulykkestedet.

- Det var på hengende håret. Hjernekirurgen sa til meg at hadde det ikke vært for at jeg var så seig og sta - hadde jeg ligget i graven i dag, sier Bjørge Olsen til Seher.no.

På Sunnås sykehus trodde legene at han skulle bli lam fra livet og ned, men Olsen er en hardhaus og trente seg tilbake.

- Jeg var på sykehuset i et halvt år, og slet med mange plager etter to kraftige hjerneslag. Jeg kan ikke drikke alkohol på grunn av dette, men har greid å trene meg opp igjen til å gå, sier han.

I dag driver han og kona med stell av katter, kaniner og fugler.

Driter i harry-stempel
Olsen er en prisbevisst mann og liker best å handle i Sverige og nå er han spent til sesongpremieren på søndag.
 
- I Fredrikstad er jeg blitt kjendis, til og med fremmede kommer bort og snakker til meg. Harry-stempel eller ei, jeg bryr meg ikke. Folk får ta meg som jeg er, ellers kan de ryke og reise, sier han.

Bjørge synes at Sverige er et mye bedre land enn Norge.

- Du vet, vi bor jo i Norge vi, og den regjeringa burde vært sprengt i lufta. Det er jo bare avgifter på avgifter. Vinner jeg mye penger, så skal jeg flytte til Sverige, sier han i TV-programmet.


- Jeg skal dra til Amerika jeg nå - tjene masse penger. De sier at du ikke sparer penger på kjøre til Sverige, det koster i drivstoff og bomavgifter og sånn, men du sparer penger uansett, for vi bor i et gærent land. Ja, jeg mener det. Snart må du antagelig betale fem kroner for å gå ut av døra, sier han i programmet. 

Løk, løk , løk
I Sverige kjøper Fredrikstad-mannen grønnsaker og av og til kjøtt som er utgått på dato.

- Det er like spisanes som noe annet!

I mandagens episode hamstrer han inn med løk og gulrøtter.

- Løk renser kroppen, og jeg elsker å spise rå løk, sier han og ler godt.

- En kilo gulrøtter til 4,90, det er billig vet du, hjemme koster det jo en 10-15 kroner. Du vet den løken, den betaler jeg 21 kroner for her i Sverige for fem kilo. Hjemme så koster den i hvert fall, det er dyrt der...

Premieren på "Svinesund - handel i grenseland" ser du på TV3 søndag 7. mars klokken 20.00. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.


LES OGSÅ: Slik snakker du Charter-engelsk


Se video med Bjørge her:


[obj:media:8450]