NY KROPP: Det er tydelig forskjell mellom Sponheim nå og hans noe tyngre utgave i 2003. - Jeg har gått ned 10 kilo, sier Venstre-lederen. Foto: Scanpix
NY KROPP: Det er tydelig forskjell mellom Sponheim nå og hans noe tyngre utgave i 2003. - Jeg har gått ned 10 kilo, sier Venstre-lederen. Foto: ScanpixVis mer

- Jeg orket ikke gå en kilometer

Alvorlig sykdom tvang Lars Sponheim til å legge om livsstilen og gå ned 10 kilo.

SEHER.NO: Venstre-leder Lars Sponheim (52) er i full gang med å forberede valgkamp i en langt lettere utgave enn tidligere.

Ulvik-bonden sier til VG at han har gått ned 10 kilo ved å legge om både livsstil og matvaner. Ifølge Sponheim førte uvanene til at han pådro seg den kroniske sykdommen diabetes to.

- Jeg vennet meg til å spise sene middagsmåltider og var sliten om morgenen. Jeg har gjennom min livsstil pushet frem denne diagnosen selv.

Da han var næringsminister i 2001, orket han ikke lenger gå den kilometerlange veien fra leiligheten bak Slottet til regjeringskvartalet.

Siden orket han ikke lenger å gå opp trappene i regjeringskvartalet. Sponheim fikk beskjed om å ta insulin og å drikke vann når han ble tørst.

Å bytte ut juicen med vann førte til mer energi, men ifølge Sponheim var det etter at han sluttet med insulinet i januar at vekten begynte å rase nedover.

Han har siden fått vite at han hadde blitt feilbehandlet med insulin.

Nå unngår han karbohydrater og sukker i maten, og trener ved hjelp av kroppsarbeid.

. Siden jeg kom hjem fra Stortinget i juni har jeg drevet med gårdsarbeid, gått i fjellet og med det bygd muskler. Magen har krympet inn, sier han til VG.


Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Fikk nyre fra fan