- Jeg orker ikke tanken på at han skal gi seg

Christian Paasche gruer seg til Tour de France-makkeren Johan Kaggestad pensjonerer seg.

KLARE FOR TOUREN: TV 2-profilene Christian Paasche og  Johan Kaggestad er nok en gang klare for å kommentere Tour de France. Her er radarparet avbildet sammen under Touren i 2015. Paasche sier til Seoghør.no at han gruer seg til Kaggestad kaster inn håndkleet fra kommentatorboksen.  Foto: Geir Egil Skog/ TV 2
KLARE FOR TOUREN: TV 2-profilene Christian Paasche og Johan Kaggestad er nok en gang klare for å kommentere Tour de France. Her er radarparet avbildet sammen under Touren i 2015. Paasche sier til Seoghør.no at han gruer seg til Kaggestad kaster inn håndkleet fra kommentatorboksen. Foto: Geir Egil Skog/ TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: I en årrekke har TV 2-profilene Christian Paasche (46) og Johan Kaggestad (72) loset seerne gjennom de mange halsbrekkende etappene i sykkelrittet Tour de France.

Lørdag er det populære radarparet på plass i kommentatorboksen nok en gang, når første etappe av årets ritt starter i Mont-Saint-Michel.

Tour de France-ekspertene har høstet mye ros for den kunnskapsrike og underholdende kommentatorstilen sin. Tidligere i år var Paasche Gullruten-nominert som beste mannlige programleder.

Da Seoghør.no møtte duoen før avreisen til Frankrike, innrømmet de at det ikke ligger noen stor hemmelighet bak det svært vellykkede samarbeidet deres.

- Vi har ikke noe veldig godt svar på det. Hver for oss er vi veldig godt forberedt, men vi har faktisk aldri - tror jeg - snakka om før sending hva vi skal snakke om. Så det tror jeg er noe av det som har funka, at vi på en måte improviserer oss imellom, sier Kaggestad.

- Det har vel egentlig gått seg til, fra dag én. Vi trengte ikke å ha masse møter og pyskologer som skulle hjelpe oss med å definere rollene. Det klikket vel mer eller mindre fra start, heldigvis, legger Paasche til.

Saken fortsetter under bildet.

RADARPAR: TV 2s populære sykkelkommentatorer Johan Kaggestad og Christian Paasche har vært sammen i livestudio et mangesifret antall timer. Foto: TV 2
RADARPAR: TV 2s populære sykkelkommentatorer Johan Kaggestad og Christian Paasche har vært sammen i livestudio et mangesifret antall timer. Foto: TV 2 Vis mer

- Orker ikke tanken engang

I løpet av sommeren skal Christian Paasche og Johan Kaggestad kommentere landeveissykkel under OL i Rio, i tillegg til sin velkjente Tour de France-jobb.

Duoen har hatt mye moro sammen både utenfor og i live-studio, og Paasche innrømmer at han ser med gru på den dagen Kaggestad velger å gi seg i kommentatorjobben.

- Nei, nei, nei... Se hvor sprek han er, da! Han kommer til å holde på i mange år til! sier han med ettertrykk til Seoghør.no.

- Vi vet ikke noe om dette er siste gang jeg kommenterer Tour de France ennå. Men jeg har tenkt å holde på i ett år til, hvis helsa holder. For jeg har lyst til å være med til Bergen i 2017, skyter Kaggestad inn.

Sykkel-VM arrangeres i Bergen mellom 17. og 24. september neste år, etter at 2017-utgaven av Tour de France er overstått.

- Men hvordan blir det den dagen dere ikke er sammen på jobb lenger?

- Det er derfor jeg sier «nei, nei, nei!». Det der orker jeg ikke tanken på engang, understreker Christian Paasche.

- Jeg har det jævlig gøy i TV 2, det er en fantastisk gjeng å jobbe med. Det er jo ikke bare oss to, det er bortimot 20 til som er i Frankrike. Det er en helt utrolig gjeng. Jeg er så revitalisert når jeg kommer derfra, sier Johan Kaggestad med et smil.

Saken fortsetter under bildet.

FOLKEKJÆR DUO: TV 2-makkerne har fått mange lovord for kommentatorstilen sin, og under Gullruten i Bergen tidligere i år var Christian Paasche nominert til beste mannlige programleder. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
FOLKEKJÆR DUO: TV 2-makkerne har fått mange lovord for kommentatorstilen sin, og under Gullruten i Bergen tidligere i år var Christian Paasche nominert til beste mannlige programleder. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

Snorking og fartsbøter

Selv om TV 2-makkerne ikke har tatt turen til Frankrike alene, pleier de å dele bil når de kjører mellom etappebyene i Touren.

Kaggestad forteller muntert at det er Paasche som kjører, men at de deler fartsbøtene.

- Og de er det blitt noen av, hehe. Men jeg synes det er veldig behagelig å kjøre bil, jeg avreagerer litt der, legger Paasche lattermildt til.

Han røper at tanken har vært at Kaggestad skal kunne legge setet bakover og slappe av underveis. Den tanken er kollegaen imidlertid dårlig til å sette ut i livet.

- Det å duppe av, det føler jeg er illojalt. Men jeg har blitt tatt i å duppe av, at Christian sier «nå snorka du jævlig høyt!». Så det har skjedd, ja, innrømmer en humrende Kaggestad.

Saken fortsetter under bildet.

TV 2-duoen legger imidlertid til at de pleier å «skygge banen» overfor hverandre når de ikke er på jobb sammen under langvarige mesterskap.

- Jeg tror det er litt lurt. Men jeg kjenner jo Christians kone og barn, og han kjenner jo min kone og barn. Så vi kjenner jo hverandres familier, og det synes jeg er veldig ålreit, sier Johan Kaggestad til Seoghør.no.

Du kan få med deg Paasche og Kaggestad kommentere 1. etappe av Tour de France på TV 2 lørdag fra klokken 12.00 til 18.30.

LES OGSÅ: Kylie (48) viste frem forloveden (28)