GODT FORHOLD: Jeg og Thor har vært sammen som beste, bestekamerater, og har fulgt hverandre i tykt og tynt, sier Ronny Hushovd.  Foto: Namibia
GODT FORHOLD: Jeg og Thor har vært sammen som beste, bestekamerater, og har fulgt hverandre i tykt og tynt, sier Ronny Hushovd. Foto: NamibiaVis mer

- Jeg orker ikke se ham på TV

Sykkelstjernens bror vet akkurat hva det vil si å bli alvorlig skadet.

SEHER.NO: I TV 2-programmet "Prosjekt X" ser du Ronny Hushovd (34) - bror til sykkelstjernen Thor - som én av ti nordmenn som er på plass i Namibia for å bygge en barnehage. Så langt har den fargerike 34-åringen fått plenty av tid på skjermen - men fortsatt gjenstår det en del før han er på samme nivå som sin bror.

Men hadde det ikke vært for det som skjedde for 14 år siden kunne Ronny også gjort samme karriere...

Bestekamerater
Ronny Hushovd startet nemlig sin sykkelkarriere da han var ti år gammel. Som 20-åring måtte han derimot gi seg etter en velt i Sverige.

- Det var helt tåpelig. Jeg veltet i lav fart, men pådro meg en skade i nakken, som gjorde at jeg hadde problemer med å sitte på sykkelen. Dermed bestemte jeg meg for å begynne med eiendom, forteller han til Seher.no.

Ronny, som er bosatt i Skien, er selvlært entreprenør og kan alt om byggeprosesser. Derfor er han også svært viktig for de andre deltagerne i "Prosjekt X". Som sykkeluttøver var han også viktig for broren Thor.

- Vi har levd et veldig spesielt liv. Sykkellivet har gjort at jeg, Thor og søsteren vår Hege nærmest har bodd i campingvogner og i hytter siden vi var små - derfor har vi også gjort alt mulig sammen. Jeg og Thor har vært sammen som beste, bestekamerater, og har fulgt hverandre i tykt og tynt, sier han.

Likevel: Ronny nekter å se på TV når broren kjemper om heder og ære i sykkelsirkuset. Grunnen er enkel.

- Thor går ofte i bakken, og akkurat det gjør virkelig vondt å se på. Dessuten er det så ufattelig spennende. Derfor får jeg oftest oppdateringer på telefonen, mens jeg ser reprisene i etterkant.

Holder følge med broren
Ingen vet hvordan Ronnys karriere ville blitt dersom han ikke hadde hatt den fatale velten. "Prosjekt X"-deltageren var nemlig et stort talent fram til da.

- Jeg har alltid vært god teknisk, og elsket å hoppe og sprette med sykkelen. Men om jeg var et like stort talent som min bror, det er opp til andre å bedømme, sier han beskjedent.

Det som i hvert fall er sikkert, er at 34-åringen fortsatt sykler, dog på hobbybasis, når han har muligheten.

- Det hender stadig at jeg er med på treningssamlinger, oftest ved at Thor inviterer meg. Formen er såpass bra at jeg fortsatt holder følge med ham.

- Hva med Thor - følger han deg fra TV-stolen?

- Han trener mye, så har får ikke sett så mye av "Prosjekt X" på TV. Men han ser episodene på nettet når han har tid, forteller Ronny Hushovd, som får svært mye oppmerksomhet fra omverdenen - først og fremst på grunn av utseendet...

- Vi er jo ganske like utseendemessig, og det er ofte at folk forveksler oss ved første øyekast. Men det er bare gøy, smiler han.

"Prosjekt X" sendes på TV 2 lørdager klokka 20.00.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Hushovd giftet seg