- Jeg oppførte meg som en homofob

Tom Sterri angrer på mobbingen av homofile i nabolaget.

RAKKET NED PÅ HOMOFILE: Jeg angrer jo som fasken selvfølgelig, men det var nok en aggresjon som satt i meg, sier Sterri om ungdomstiden da han rakket ned på homofile i nabolaget og ikke ville innrømme at han selv ble tiltrukket av sitt eget kjønn. Foto: TV3
RAKKET NED PÅ HOMOFILE: Jeg angrer jo som fasken selvfølgelig, men det var nok en aggresjon som satt i meg, sier Sterri om ungdomstiden da han rakket ned på homofile i nabolaget og ikke ville innrømme at han selv ble tiltrukket av sitt eget kjønn. Foto: TV3 Vis mer
Se video med Tom Sterri nederst i artikkelen!

SEHER.NO:
Da den norske skuespilleren, teatersjefen og instruktøren Tom Sterri i 2007 - den gang 46 år gammel -stod fram som bifil, var det etter at han i flere år hadde hatt et anstrengt forhold til homofile.

I tirsdagens utgave av TV3-programmet  «Det blir bedre», forteller Sterri at han tidligere blant annet slang negative kommentarer til et homofilt par som bodde i hans nabolag da han var ung.

- Jeg oppførte meg som en homofob. Jeg husker godt et ungt homofil par som bodde i nærheten av der jeg bodde og som var tøffe nok til å være åpne om det.

- Det kunne nok være fristende for gutta å slenge noen meldinger, når vi var samlet og var flere enn de, og jeg var nok en av de mest ivrige. Jeg angrer jo som fasken selvfølgelig, men det var nok en aggresjon som satt i meg.

Sterri hevder han lenge var redd for hva familien og kjente ville si dersom han fortalte at han også ble tiltrukket av menn.

- Du lever på en løgn. Når gode venner fortalte meg at de var homofile, oppførte jeg meg som en god hetero for å si det sånn. Jeg turde ikke si «det er jeg også».

Et av vendepunktene kom etter en samtale Sterri hadde med sin mor.

- Jeg skjønte at jeg hadde ingen ting å være redd for. Jeg var et verdig menneske, sier han til kameraene.

«Det blir bedre» ser du på TV3 tirsdager kl. 21. Få oversikten over alle dine favorittprogrammer i Seher.nos TV-guide!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på 2255@shf.no, ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Nå blir «Pølsa» pappa[obj:media:10187]