MISTET LIVSGNISTEN: Under ski-VM i Val di Fiemme i 2003, her med barna Oliver og Billie Christine, fikk Anette Bøe ødelagt hørselen sin da hun jobbet som gudie i fjellene med bihulebetennelse. Tiden etterpå var svært tøff for den tidligere skistjern Foto: Se og Hør
MISTET LIVSGNISTEN: Under ski-VM i Val di Fiemme i 2003, her med barna Oliver og Billie Christine, fikk Anette Bøe ødelagt hørselen sin da hun jobbet som gudie i fjellene med bihulebetennelse. Tiden etterpå var svært tøff for den tidligere skistjern Foto: Se og HørVis mer

- Jeg ønsket ikke å leve lenger

Anette Bøe snakker ut om den tunge tiden etter hørselsskaden.

SEOGHØR.NO: Den tidligere skistjernen Anette Bøe (55) har vært igjennom mye de siste årene.

For et par år siden var hun livstruende syk etter å ha blitt angrepet av kjøttetende bakterier,
og under ski-VM for ti år siden fikk hun hørselen ødelagt da hun jobbet som guide i Val di Fiemme.

Kronisk tinnitus på det ene øret og nesten fullstendig døvhet på det andre var et svært hardt slag for den tøffe idrettsstjernen. Bøe forteller til Dagbladet Magasinet at hun skammet seg fordi hun ikke klarte å takle hørselstapet.
 
- Jeg ønsket ikke å leve lenger, det var en dyp depresjon, men jeg klarte ikke å leve med den lyden i hodet mitt, sier hun om den vepsebolaktige tinnitusen.

Den tidligere verdensmesteren, som alltid har tatt alle utfordringer på strak arm, mistet selvfølelsen av å være så langt nede både fysisk og psykisk. Tidligere har hun fortalt om hvordan tilstanden hennes gikk ut over familielivet.

- Jeg tror ikke barna mine hadde det lett. Jeg klarte ikke bråk, klarte ikke dusje en gang, all lyd var invalidiserende. Jeg ble aggressiv, sint, rett og slett, innrømmer hun åpenhjertig overfor Magasinet.

Heldigvis fikk hun hjelp av en svensk lege som gav henne et treningsprogram, hun øvde opp balansen og fikk tilkjent yrkesskadeerstatning i 2009.

Og nå er «bølla Bøe» klar for nye utfordringer i TVNorge-programmet «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis», som har premiere mandag klokken 20.30.

Få full programoversikt i Seoghør.nos Tv-guide her!

LES OGSÅ: - Han trodde jeg var død