«Kompani Lauritzen»:

- Jeg og Kristian slet litt med følelsene

«Oberst» og programleder Dag Otto Lauritzen (63) var redd for at deltakerne skulle trekke seg underveis i «Kompani Lauritzen».

SLET MED FØLELSENE: «Oberst» Dag Otto Lauritzen syntes det var tungt å se deltakerne gå i kjelleren. Foto: Matti Bernitz / TV 2
SLET MED FØLELSENE: «Oberst» Dag Otto Lauritzen syntes det var tungt å se deltakerne gå i kjelleren. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Tidenes første sesong av «Kompani Lauritzen» har skapt stort engasjement de siste ukene. Skyhøye seertall på rundt millionen per episode betyr intet mindre enn at makkere Dag Otto Lauritzen (63) og Kristian Ødegård (46) står bak nok en tv-suksess.

Ideen om «Kompani Lauritzen» har eksistert like lenge som «Huskestue», men det var sistnevnte som fikk gå på luften for fem år siden.

Det er dermed naturlig at en del nerver var i helspenn før militærkonseptet skulle dukke opp på norske tv-skjermer. At det skulle bli tatt så varmt imot betyr derfor mye for Lauritzen.

- Det er fantastisk. Én ting er gode seertall, men jeg synes det er en ekstra belønning med alle de gode tilbakemeldingene fra folk. De ser ikke bare på fordi det er god underholdning, men de får med seg noen ting de også, sier han til Se og Hør.

Blant annet forteller han om foreldre som sier at barna har blitt mer disiplinerte.

- De sier «tusen takk» og forteller at de har hatt «Kompani Lauritzen» med ungene. Før var det kaos med ryddingen, nå er det oppstilling og sengestrekk, forteller han fornøyd.

Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er programledere for det nye TV 2-programmet «Kompani Lauritzen». Når de gjester «Senkveld» fredag, avslører Obersten at ikke alt gikk helt som det skulle. Vis mer

- Jeg var lei meg

De 14 kjendisene som har vært gjennom «førstegangstjenesten» har alle kunne fortelle om psykiske og fysiske anstrengelser, og flere av dem har vært langt nede. Det har vært mange tårer på skjermen, og flere var nær bristepunktet. Det har vært en utfordring for Lauritzen.

- Jeg og Kristian slet litt med følelsene, vi også. Kristian er nok den mer forsiktige typen, mens jeg liker å pushe folk. Det er viktig å motivere dem slik at de tør å tøye grenser, men det var jo tider hvor jeg var lei meg for at jeg skulle være sjef, forteller han.

Blant annet var det nytt for duoen at de skulle sende folk hjem fra et program - tidligere har det handlet om å få alle gjennom.

KAPTEIN OG OBERST: Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen har med «Kompani Lauritzen» skapt en seerfavoritt. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KAPTEIN OG OBERST: Kristian Ødegård og Dag Otto Lauritzen har med «Kompani Lauritzen» skapt en seerfavoritt. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Vi har reist masse på tur, hvor hensikten er å få gjestene gjennom uansett hvor store utfordringene er. Vi har syklet i Costa Rica og gått i Amundsens fotspor, og gjort alt for å få folk til å fullføre. Nå har vi hatt en ny oppgave, hvor folk skal bli sendt hjem. Men det har vært en rettferdig konkurranse og jeg er glad for at det ble slik det ble.

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

Måtte bite tennene sammen

Lauritzen innrømmer også at han var redd for at deltakere skulle trekke seg fordi det ble for hardt, noe spesielt Øyvind «Vinni» Sauvik var farlig nære å gjøre.

- Du har jo den lille usikkerheten i magen. Det har vært situasjoner, spesielt i første halvdelen av oppholdet, hvor de var så langt nede at de tenkte at dette orket de ikke mer. Men på en eller annen måte fikk vi dem gjennom, og jeg tror alle har kommet styrket ut av det.

Det har også vært det som har motivert Lauritzen når han har sett at deltakerne har slitt og nærmest brutt sammen.

EXIT: Det ble en dramatisk slutt for en av deltakerne i «Kompani Lauritzen». Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Vi visste jo at det kom til å skje, og det er jo en del av planen. Likevel er vi følelsesmennesker vi også, så vi måtte bare bite tennene sammen og si til oss selv at «dette går bra, de kommer sterkere ut av det».

«Obersten» forteller hvor utrolig imponert han er over gjengen og barrierene de har overkommet, og roser spesielt samholdet de fikk seg imellom.

- Jeg har stor respekt for dem som var der inne, de flyttet grenser alle sammen, uten tvil, sier han stolt.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Ville skjule skade

Men det er ikke bare psykiske barrierer deltakerne har hatt utfordringer med. Det har også gått ut over samvittigheten til Lauritzen at flere av deltakerne opplevde skader under hans kommando.

- Vi føler jo et visst ansvar. Det er vi som pusher dem til å gjøre ting, og det er veldig trist når de ryker ut med en skade. Men når du er litt på grensen er risikoen for skade til stede, og dessverre kan vi ikke unngå det. Vi gjør som best vi kan, og vi har et omfattende sikkerhetsopplegg som gjør at det i så måte er veldig trygt.

At han selv skulle være én av dem som fikk seg en trøkk, synes han derimot er skamfullt. Under en test av deltakernes hinderløype i starten av programmet brakk han nemlig ribbeinet.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi går i bakken under et av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

- Jeg må innrømme at jeg ikke hadde tenkt til å si ett ord om det til deltakerne. Jeg ville ikke at noen skulle få rede på det, men det er jo uunngåelig når jeg hadde Kristian med meg. Han fortalte på oppstillingsplassen om hvor stolte og glade vi var over at alle 14 kom seg gjennom hinderløypen, og at vi var veldig glade over at alle kom seg helskinnet gjennom, men unntak av obersten. Det var mange som flirte da, sier han oppgitt.

63-åringen har mistet tellingen over hvor mange ganger han i løpet av sine eventyr har brukket eller bristet ribbein. Erfaring til tross - det gjorde ikke smerten noe mildere denne gangen.

- Jeg kan love deg at jeg kjente det. Jeg føler at jeg er ganske stiv under innspillingen fordi jeg prøvde å beskytte meg selv. Det hemmet meg, og det var fire uker hvor jeg hadde problemer med å le og å hoste, avslører han.

VAR TØFT: Reality-programmet «Kompani Lauritzen» har premiere på TV 2, og deltaker Øyvind «Vinni» Sauvik angret på deltakelsen allerede i forkant av innspillingen. Video: Steffen Pettersen / Reporter: Martine Johansen Vis mer

Endringer i eventuell ny sesong

Den første sesongen av programmet har fortsatt noen uker igjen på skjermen før det er over, men allerede spekulerer og håper flere at det blir en ny runde. Det er fortsatt ikke avklart, men dersom det blir tilfelle kan det være Lauritzen må velge mellom programlederrollen og kommentarjobben for TV 2 under «Tour de France».

- Det hadde vært synd om det skulle kollidere. «Tour de France» har blitt en livsstil, jeg har vært med i 27 år, åtte av dem har jeg sykla selv. Vi får vente å se hva som skjer, sier han.

DRAMATISK: Det blir dramtisk under en av konkurransen i «Kompani Lauritzen», når Izabell skader hånden og ryker leddbåndet. Vis mer

Det er også andre utfordringer å ta hensyn til, blant annet den pågående coronapandemien. Men om det skulle bli grønt lys for en ny runde, kan det være at sesong to kommer til å se litt annerledes ut.

- Vi har lært noen ting av den første sesongen. Jeg føler vi kom vel i havn, men det er alltid ting som kan bli bedre. Vi har helt sikkert lyst til å gjøre noen forandringer.

- Har du noen eksempler?

- Det får du vente og se, sier han lurt.

LES OGSÅ: Dro hjem i rullestol: - Kunne ikke gå

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer