Trond-Viggo Torgersen:

- Jeg møtte rett og slett veggen

Trond-Viggo Torgersen forteller åpenhjertig om hvordan karrieren preget livet hans på godt og vondt.

FIKK ANGST: Trond-Viggo Torgersen forteller om problemene han møtte da karrieren var på topp. Foto: NTB Scanpix
FIKK ANGST: Trond-Viggo Torgersen forteller om problemene han møtte da karrieren var på topp. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Se og Hør): I over 40 år har Trond-Viggo Torgersen (65) underholdt mang en nordmann på skjermen med programmer som «Kroppen», «20 spørsmål» og med figuren Flode.

Til tross for at Trond-Viggo for tiden har hendene fulle med ulike tv-program og show, har den folkekjære programlederen og artisten likevel holdt en langt lavere profil de siste årene.

Det er trolig få som kan skryte av en karriere på høyde med Trond-Viggos. Men til tross for at han var, og fortsatt er, en av landets største NRK-profiler, har han nemlig selv vært langt nede.

I et nytt intervju med Dagbladet forteller Trond-Viggo åpenhjertig om sin suksessrike karriere, og hvordan han selv opplevde suksessen.

- Kraftig angstperiode

Overraskende nok, forteller 65-åringen til avisen at han ikke savner sine tidligere prosjekter, heller ikke folkets favoritt, Flode. Han forteller nemlig om problemene som kom i kjølvannet av alle prosjektene.

Saken fortsetter nedenfor.

OVERRASKET: Trond-Viggo Torgersen i sjokk etter å ha vunnet hedersprisen på «Gullruten» i Bergen i 2013. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

- Da jeg var ferdig med legestudiet hadde jeg giftet meg, fått barn og lagd «Kroppen» og «Nesten Voksen»-seriene på 1,5 år. Karusellen gikk altfor fort. Døgnet strakk ikke til. I 1981-82 hadde jeg min kraftigste angstperiode. Jeg ga ut ny plate, var på tv og var lege i distrikt. Det ble altfor mye av alt, og jeg møtte rett og slett veggen, forteller han åpenhjertig.

KARAKTER: Trond-Viggo som sin kjente karakter, vaktmesteren. Foto: NTB Scanpix
KARAKTER: Trond-Viggo som sin kjente karakter, vaktmesteren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den ettertraktede 65-åringen fikk jobbtilbud slengt etter seg, og så seg nødt til å flytte fra Oslo til Bergen. Nå har han derimot lært seg å si oftene «nei» enn det han tidligere gjorde.

- Jeg synes alt som er menneskelig, er interessant. Og nå vet jeg om hvor tøft det kan være å være menneske. Man lærer sakte å kjenne seg selv. Jeg er endelig blitt voksen, og begynner å få kontroll på ting. Og nå er det ikke lenge før jeg dør, sier han lattermildt til avisen.

- Kan ikke juble

I 2013 mottok Trond-Viggo «Gullruten»s hederspris for sitt arbeid. Reaksjonen han hadde da han møtte pressen i etterkant, fikk stor oppmerksomhet.

- Jeg kan ikke juble for jeg synes det er ganske grusomt. Jeg er så dårlig til å være kjent, sa Trond-Viggo, som var mye mer komfortabel da han så andre nominerte vinne. ​

- Det var så fint da jeg så på. Jeg var rolig, men da jeg hørte dette ble jeg veldig nervøs og tørr i munnen.

65-åringen har i en årrekke vært et kjent TV-ansikt, men var likevel synlig ukomfortabel da TV-kameraer og fotolinser entret scenen på prisutdelingen. Han følte seg slitt mellom ulike følelser.

- Jeg synes det er utrolig ekkelt, men flott. Jeg skal tenke på dette og så tenke at det ikke bare er rystende.

LES OGSÅ: - Det er rart å høre at noen kunne spre et slikt rykte

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer