STOLT PAPPA OG BESTEFAR: Åge Hareides barn Bendik og Anne Henrikke har ett barn hver, og Åge stortrives i rollen som bestefar. Her er han fotografert sammen med sønnen i 2005. Foto: Se og Hør, Tor Kvello
STOLT PAPPA OG BESTEFAR: Åge Hareides barn Bendik og Anne Henrikke har ett barn hver, og Åge stortrives i rollen som bestefar. Her er han fotografert sammen med sønnen i 2005. Foto: Se og Hør, Tor Kvello Vis mer

- Jeg mistet mye av oppveksten til mine barn

Dette har plaget Åge Hareide. Nå prøver han å være en bedre bestefar enn han var far.

Publisert

SEOGHØR.NO: Etter 43 år som fotballspiller og trener la Åge Hareide (60) ballen på hylla i fjor. Lysten var ikke like sterk lenger selv om han lett kunne ha fortsatt noen år til, forteller han i et intervju med Dagbladet.

I mai begynte den tidligere landslagstreneren som daglig leder i Aukra næringsforum hjemme i Molde. Han trives godt i jobben og setter stor pris på all den ekstra fritiden han har fått.

- Jeg mistet mye av oppveksten til mine barn, og det har plaget meg. Nå har jeg muligheten til å følge barnebarna på en bedre måte, og det er en fornøyelse. På mange måter er det lettere nå, jeg opplever en helt annen frihet enn da fotballen krevde alt. Det gjør det også artigere å være bestefar, sier han til avisa.

Opptatt av de nære relasjoner

Hareide innrømmer at han nå prøver å være en bedre bestefar for sine to barnebarn enn det han var far for sønnen Bendik (34) og datteren Anne Henrikke (29).

– Absolutt. Jeg har lært meg å bli glad i det enkle liv, og ha det stille og rolig.

60-åringen har helsa i behold og sier det ikke hadde vært noe problem å jobbe som trener en stund til, men han ønsker i stedet å tilbringe tid med de som betyr noe for ham. Og selv om Åge var mye borte under barnas oppvekst har de hele tiden hatt en god relasjon.

– Vi har alltid hatt et fint forhold. De har aldri anklaget meg, og jeg er fornøyd så lenge de oppfører seg pent. Jeg er heldig der, jeg har fornuftige unger – det er det ikke alle som har. Livet er så skjørt, og jeg har på nært hold sett mange som sliter. Derfor er jeg mer opptatt av de nære relasjonene nå, forteller han til Dagbladet.

Hareide var landslagstrener for Norge i perioden 2003 til 2008, og har også vært trener for topplag som Rosenborg, Molde og Viking.

LES OGSÅ: Hareides barnebarn lider av ukjent sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer