Sophie Turner fra «Game of Thrones»:

- Jeg mistet mensen

Forteller åpent om medaljens bakside ved det å være kjent.

KREVENDE TID: Skuespiller Sophie Turner forteller åpenhjertig om problemer med eget selvbilde i ferskt intervju. Her er hun fotografert på gaten i Beverly Hills i november 2016. Foto: NTB scanpix
KREVENDE TID: Skuespiller Sophie Turner forteller åpenhjertig om problemer med eget selvbilde i ferskt intervju. Her er hun fotografert på gaten i Beverly Hills i november 2016. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Natt til mandag var det over og ut for «Game of Thrones», da den siste episoden av sesong åtte ble sendt. Trofaste fans har fulgt serien slavisk siden 2011, og man har naturligvis fått et forhold til både karakterene i serien, og til skuespillerne som spiller dem.

En som har fått mye spalteplass de siste årene, er Sophie Turner (23), kjent for sin rolle som Sansa Stark i HBO-serien.

Nylig sjokkerte hun en hel verden da hun giftet seg med musikeren Joe Jonas (29), og hun har tidligere også snakket åpenhjertig om hvordan hun har slitt med depresjoner, og at kritikken fra tv-seerne i stor grad har vært en medvirkende årsak.

I et nytt intervju med The Times letter den 23 år gamle stjernen nok en gang på sløret om at livet som berømt ikke alltid er en dans på roser.

DEN GANG DA: Sophie Turner avbildet helt i starten av sin «Game of Thrones»-karriere, i en scene fra 2011. Foto: HBO/Kobal/REX/ NTB scanpix
DEN GANG DA: Sophie Turner avbildet helt i starten av sin «Game of Thrones»-karriere, i en scene fra 2011. Foto: HBO/Kobal/REX/ NTB scanpix Vis mer

Ble besatt av utseendet

Sophie Turner slo nemlig gjennom allerede som 13-åring, da hun kapret rollen som Sansa Stark. Siden den gang har hun vært på «alles» lepper, men nå avslører hun medaljens bakside.

Å vokse opp i offentligheten har nemlig gjort Turner svært bevisst rundt egen kropp, og hun forteller at hun ble så fiksert på sitt eget utseende at det påvirket menstruasjonssyklusen hennes.

- Det tok bare over tankene mine, det var alt jeg tenkte på. Jeg telte kalorier, alt, sier stjernen, og legger til at hun til tider tenkte at hun enkelte dager bare kunne spise nøtter.

STJERNEPAR: Joe Jonas og Sophie Turner på den celebre MET-gallaen i New York i starten av mai. Foto: NTB scanpix
STJERNEPAR: Joe Jonas og Sophie Turner på den celebre MET-gallaen i New York i starten av mai. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mistet mensen

Som følge av begrensningene hun satte for seg selv med tanke på matinntak, mistet hun menstruasjonen.

- Jeg sluttet å ha mensen i ett år. Det var da jeg innså at jeg trengte hjelp, avslører «Game of Thrones»-stjernen.

Tine Sundfør, klinisk ernæringsfysiolog, har tidligere fortalt til Dagbladet at når det gjelder å miste mensturasjonen, så handler det om generelt lavere fettprosent og/eller energinntak.

- Det er en forsvarsmekanisme, og kroppens måte å fortelle at det ikke er en passende tid å bli gravid, sa Sundfør.

Selv om Sophie Turner tilsynelatende er svært lykkelig med ektemannen Joe Jonas i dag, påpeker hun at hun ikke var på riktig sted mentalt da de først begynte å date.

- Han oppfordret meg til å elske meg selv, sier hun, og forteller at han hjalp henne på mange måter.

- Jeg tror han reddet livet mitt på en måte, innrømmer hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Turner fikk rollen i HBO-serien da hun var 13 år gammel, og var bare 14 år da hun startet innspillingene som Sansa. Den unge skuespilleren fikk raskt kjenne på livet som berømt - på både godt og vondt.

UNGE STJERNER: Maisie Williams og Sophie Turner avbildet på en «Game of Thrones»-lansering i februar 2012, da de var henholdsvis 14 og 16 år gamle. Foto: Joanne Davidson/REX/ NTB scanpix
UNGE STJERNER: Maisie Williams og Sophie Turner avbildet på en «Game of Thrones»-lansering i februar 2012, da de var henholdsvis 14 og 16 år gamle. Foto: Joanne Davidson/REX/ NTB scanpix Vis mer

Ga etter for nettroll

Som ung synes hun at tilbakemeldingene for jobben som Sansa var så vonde at hun flere ganger lekte med tanken om å begå selvmord, har hun fortalt. Stjernen la riktignok til at hun ikke tror at hun faktisk var i stand til å gjennomføre det.

Hun fortalte videre at hun begynte å gi etter for nettrollene, som kommenterte alt fra vekt til kviser, og sa det førte til at hun begynte å tvile på både eget utseende og skuespillerferdigheter.

Usikkerheten skal ha ført til en så hard depresjon, at enkle oppgaver som å kle på seg kunne medføre at hun brøt ut i gråt.

Som følge av depresjonen skal Turner både ha fått medisinsk behandling og begynt i terapi.

Tar en pause

I dag er Turner blant Storbritannias mest ettertraktede skuespillere, men etter at serien nå er ferdig innspilt, og ikke minst ferdig på tv, forklarer Turner at hun har tatt en pause fra skuespilleryrket for å fokusere på sin mentale helse.

Selv om 23-åringen fortsatt får medisinsk behandling for depresjon, kan hun fortelle at hun er på et langt bedre sted i livet og at hun elsker seg selv høyere enn noen gang.

LES OGSÅ: - Ville ikke se ansiktet mitt etter operasjonene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer