- Jeg mistet hele identiteten min

Claus Lundekvam snakker ut om krisen etter at han la opp som fotballspiller.

VERDILØS: Etter å ha vært opptatt av å prestere på fotballbanen i over 20 år, følte Claus Lundekvam seg tom og verdiløs da han la opp i 2008. Den personlige krisen bragte med seg problemer med både rus, helsa og politiet.  Foto: NTB scanpix
VERDILØS: Etter å ha vært opptatt av å prestere på fotballbanen i over 20 år, følte Claus Lundekvam seg tom og verdiløs da han la opp i 2008. Den personlige krisen bragte med seg problemer med både rus, helsa og politiet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den pensjonerte fotballspilleren Claus Lundekvam (40) er blant de norske spillerne som har vært størst i Premier Leauge, der han spilte for Southampton.

Men da han la opp etter en kneskade i 2008, ble suksessen snudd til en personlig krise for bergenseren. I 2009 krasjet han med en annen bil i beruset tilstand, og året etter ble han arrestert for besittelse av et narkotisk stoff. Begge episodene fant sted i England.

I forbindelse med oppstyret rundt møtene med lovens lange arm, fortalte Lundekvam om sine problemer med alkohol og kokain i media. Nå snakker han ut i VG Helg om den tøffe tiden etter at han la fotballskoene på hylla.

- Plutselig mistet jeg hele identiteten min. Jeg sa til meg selv at jeg skulle ta fri og bare kose meg. Det gikk et halvt år, så var jeg helt ute å kjøre, sier han åpenhjertig til avismagasinet.

Etter problemer med helsa i tillegg til med politiet, la den tidligere fotballstjernen seg inn på  klinikken «The Sporting Change Clinic» i England. På tross av ett tilbakefall, har han nå vært nykter i halvannet år, og prøver å leve som en «vanlig» 40-åring.

- Det vil hjelpe meg å leve et litt mer tilbaketrukket liv. Adrenalin trigger rusavhengigheten i meg. Jeg må finne den balansen. I hodet føler jeg meg som en 22-åring. Men jeg har opplevd så mye, på godt og vondt, at jeg også føler meg mye eldre, påpeker Lundekvam overfor VG Helg.

Claus Lundekvam jobber i dag som ekspertkommentator i TV 2 Sporten. I tillegg er han engasjert i rusproblematikk, og har blant annet hjulpet Sogndal-spilleren Ørjan Hopen (21) med å få bukt med sin spilleavhengighet.

LES OGSÅ: - Kona mi gleder seg til barten forsvinner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer