- Jeg merker det hele tiden

TV 2 Sportens Julie Strømsvåg innrømmer at hun ikke får gjort alt hun skulle ønske denne sommeren.

SLITER MED RYGGEN: TV 2 Sportens Julie Strømsvåg forteller til VG at hun må begrense jobbingen sin i sommer på grunn av ryggproblemene sine. I august skal hun imidlertid være klar i TV 2s team under dekningen av sommer-OL i Rio de Janeiro.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
SLITER MED RYGGEN: TV 2 Sportens Julie Strømsvåg forteller til VG at hun må begrense jobbingen sin i sommer på grunn av ryggproblemene sine. I august skal hun imidlertid være klar i TV 2s team under dekningen av sommer-OL i Rio de Janeiro. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fredag denne uken begynner fotball-EM i Frankrike, og det er TV 2 og NRK som samarbeider med å bringe fotballfeberen til det norske folk.

TV 2 Sportens Julie Strømsvåg (35) er TV 2s hovedprogramleder, og ser frem til å lede EM-sendingene fra Kontraskjæret ved Akershus festning sammen med Erik Thorstvedt (53).

- Det eneste som er litt forjævlig med en kjempeøkt som fotball-EM, er at det ikke blir noe Tour de France på meg i år. Det blir for mye for en sommer, det går bare ikke, sier Strømsvåg til VG.

Saken fortsetter under bildet.

EM-KLAR: Under fotball-VM i 2014 ledet Julie Strømsvåg TV 2s sendinger fra studioet på Kontraskjæret sammen med Erik Thorstvedt. De to gjentar bedriften under årets fotball-EM.

Julie Strømsvåg og Erik Thorstvedt, TV 2. Foto: Espen Solli, TV 2. Foto: Espen Solli/ Se og Hør
EM-KLAR: Under fotball-VM i 2014 ledet Julie Strømsvåg TV 2s sendinger fra studioet på Kontraskjæret sammen med Erik Thorstvedt. De to gjentar bedriften under årets fotball-EM. Julie Strømsvåg og Erik Thorstvedt, TV 2. Foto: Espen Solli, TV 2. Foto: Espen Solli/ Se og Hør Vis mer

Håper på bedring

Den sympatiske TV 2- programlederen er nemlig fortsatt preget av fallulykken hun ble utsatt for i 2009.

Den sommeren deltok sportsankeret på en promo-innspilling for kanalen, og falt med ryggen og nakken først under et stunt der hun hang opp ned over bakken.

- Jeg merker det hele tiden. Håper det skal bli bedre. Men jeg merker det godt. Så det jeg kan si, er at jeg på sett og vis har lært å leve med det og ta de hensynene som er nødvendige. Sånn er det bare, sier Strømsvåg til VG.

Trosser smertene for jobben

Fallulykken medførte et brudd i ryggen, og i årene etter hendelsen har TV 2-profilen slitt mer eller mindre med ettervirkningene.

35-åringen var imidlertid tilbake i jobb i TV 2 et halvår etter ulykken, i redusert stilling.

Saken fortsetter under bildet.

HOLDER KOKEN: Julie Strømsvåg har ikke latt fallulykken stoppe henne, og hun dekker stadig store sportsbegivenheter for TV 2. Her er hun i aksjon under håndball-VM 2015 for kvinner i Frederikshavn. Foto: NTB scanpix
HOLDER KOKEN: Julie Strømsvåg har ikke latt fallulykken stoppe henne, og hun dekker stadig store sportsbegivenheter for TV 2. Her er hun i aksjon under håndball-VM 2015 for kvinner i Frederikshavn. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Nå jobber jeg 25 prosent av full stilling. Jeg kjenner smerter, men prøver å holde dem i sjakk med hjelp av trening og fysioterapi. Jeg kommer til å gå gjennom en ny operasjon i september. Håpet er å bli endra bedre etter dette, sa hun til Dagbladet i mars 2010.

Tidligere har Strømsvåg fortalt at hun ikke er så glad i å snakke om ryggproblemene sine, og at hun kan bite tennene sammen for jobben sin skyld.

Under fotball-VM i 2010 gikk hun imidlertid på en smell, fortalte hun til VG den gang.

- Som regel klarer jeg å presse meg selv på ett eller annet vis. Noe skjer når lyset blir slått på. Da glemmer jeg smertene og koser meg veldig. Men jeg koser meg ikke før, og jeg koser meg ikke etter, sa hun til Dagbladet Magasinet i 2012.

Sendingene fra fotball-EM begynner på TV 2 fredag klokken 19.00.

LES OGSÅ: - Det var som et lynnedslag i hjertet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer