TV-FAVORITT: Rollefiguren til Drea de Matteo skulle bare være med i noen få «Sopranos»-episoder, men endte opp i over 60 episoder av suksesserien - før hun ble skutt. Her i en scene fra 2004 med (f.v) nå avdøde James Gandolfini, Steven Van Zandt og Michael Imperioli. Foto: ©HBO/Everett Collection/All Over Press
TV-FAVORITT: Rollefiguren til Drea de Matteo skulle bare være med i noen få «Sopranos»-episoder, men endte opp i over 60 episoder av suksesserien - før hun ble skutt. Her i en scene fra 2004 med (f.v) nå avdøde James Gandolfini, Steven Van Zandt og Michael Imperioli. Foto: ©HBO/Everett Collection/All Over PressVis mer

- Jeg måtte trygle Steven om å skyte meg

«Sopranos»-stjernen Drea de Matteo tar bladet fra munnen om den skjebnesvangre scenen.

SEOGHØR.NO: Fra 1999 til 2006 spilte Drea de Matteo (42) rollen som Adriana La Cerva i kultserien «Sopranos», en prestasjon som sikret henne en Emmy i 2004 før hun forlot serien på brutalt vis.

Nå forteller hun hvordan det var å spille inn sin fatale scene i serien, der rollefiguren til norgesvennen Steven Van Zandt (63), Silvio Dante, skyter henne på en øde skogsvei.

De Matteo avslører at «Lilyhammer»-stjernen Van Zandt gjorde alt han kunne for å unnslippe scenen -han fortalte til og med serieskaper David Chase at han ikke ville skyte rollefiguren til den gode venninnen sin.

- Vi visste alle på forhånd at rollefiguren min skulle dø, og Van Zandt var faktisk den som var mest rasende over det. Han ville ikke gjøre det, han ville bare ikke gjøre det, forteller Matteo i en Reddit.com-chat ifølge ContactMusic.

PRISVINNER: Drea de Matteo både vant og ble nominert til en rekke priser for rolleprestasjonen sin i «Sopranos». Her i en scene fra seriens fjerde sesong, i 2002. Foto: ©HBO/Everett Collection/All Over Press
PRISVINNER: Drea de Matteo både vant og ble nominert til en rekke priser for rolleprestasjonen sin i «Sopranos». Her i en scene fra seriens fjerde sesong, i 2002. Foto: ©HBO/Everett Collection/All Over Press Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Visste ikke hvordan det endte

Den talentfulle skuespilleren, som etter «Sopranos» har spilt i serier som «Frustrerte fruer» og «Joey», måtte faktisk trygle Van Zandt om å skyte henne i den planlagte dødsscenen.

- Jeg måtte overbevise ham om at det kom til å bli kult og at scenen var viktig, men han ville ikke dra meg ut av den bilen, han ville ikke kalle meg f-ordet, han vil ikke skyte meg i hodet, forklarer hun i chat-intervjuet.

AKTUELL: 42-åringen har også hatt en større rolle i serien «Sons of Anarchy» siden 2008. Her i en scene sammen med Theo Rossi fra seriens syvende sesong, som for tiden går på TV 2 Zebra i Norge. Foto: ©FX Networks/Everett Collection/All Over Press
AKTUELL: 42-åringen har også hatt en større rolle i serien «Sons of Anarchy» siden 2008. Her i en scene sammen med Theo Rossi fra seriens syvende sesong, som for tiden går på TV 2 Zebra i Norge. Foto: ©FX Networks/Everett Collection/All Over Press Vis mer

Den prisbelønte skuespilleren avslører videre at konfidensialiteten på «Sopranos»-settet var så viktig at hun ikke fikk vite hvordan hun faktisk forlot serien, før hun så episoden på TV.

- Vi spilte inn scenen på to måter. I den ene varianten kjører jeg avgårde, men man skjønner i scenen at det er en dagdrøm at jeg kjører bort. Vi spilte inn dette som et alternativ, men ryktet på settet var at poenget var å forvirre crewet. Ingen visste hva som var den «sanne» scenen, inkludert meg selv, minnes Drea De Matteo i dag.

LES OGSÅ: Delte brudevalsen med fansen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.