HØYTSVEVENDE: Tarjei Gautefall Nicolaisen vant "71 grader nord", her henger han i nettet under finalen. Foto: TVNorge
HØYTSVEVENDE: Tarjei Gautefall Nicolaisen vant "71 grader nord", her henger han i nettet under finalen. Foto: TVNorgeVis mer

- Jeg måtte stikke dem i ryggen

Men "71 grader nord"-vinneren ble stemplet som pysete...

SEHER.NO: Etter en dramatisk finalerunde av "71 grader nord", ble det klart at det var Tarjei Gautefall Nicolaisen (26) som stakk av med seieren, 350.000 kroner og en bil.

Til Seher.no forteller han at det var en helt utrolig opplevelse.

- Det var veldig moro, fy søren. Etter en lang konkurranse var det en helt spesiell opplevelse, sier han til Seher.no

Mens Hallgeir og Jan Tore mente at vinneren var litt pysete som ville konkurrere mot jentene i finalen, hadde Tarjei en fin strategi bak det hele.

- Jeg skjønner godt at de kanskje mente jeg var pysete, men det var nå sånn. Jeg forholdt meg til dem, og måtte stikke dem i ryggen. Det var ikke en god følelse, men det var det som måtte til for å komme til topps, sier han.


Før finalen var det tre deltagere som skulle kjempe om premien. I tillegg til Tarjei var det Anniken Sand (23) og Lene Hansen (26). Deltagerne skulle gjennom en seilekonkurranse, der de to beste gikk til siste finalerunde.

Det hele ble svært dramatisk da Anniken fikk bommen på A-jolla hardt i hodet, slik at hun begynte å blø kraftig. Hun måtte sy flere sting, og valgte å bryte konkurransen.

Dermed var det duket for en superfinale mellom Lene og Tarjei, hvor de skulle vise hva de kunne, når det gjalt navigasjon, styrke og hjernetrim. Tarjei hadde et forsprang på Lene på over fem minutter før den siste deloppgaven, holdt hodet kaldt, og vant med god margin.

- Det rotet seg til litt i starten, jeg gikk rett på første post, og den viste seg å være feil, men på riktig sted. Så jeg begynte å surre, og fikk helt hetta og gikk i motsatt retning. Men det løste seg til slutt. Men når jeg kom meg opp i nettet hadde jeg en formening om hvor langtid jeg lå foran de andre. Og når jeg så at oppgavene handlet omgeografi skjønte jeg at jeg lå godt ann, sier han.

Da tok følelsene totalt overhånd for "71 grader nord"-vinneren, som knakk sammen med bilnøkkelen i hånda.

- Det var en spesiell kombinasjon av total utmattelse og glede. Jeg kjente at det startet å prikke i fingra og ut i hele kroppen, sier han til Seher.

Men vinneren har allerede fått brukt mye av pengene, og forbereder seg på kjendistilværelsen.

- Det har vært litt vanskelig å holde det skjult, folk har stilt en del lurespørsmål som har vært litt finurlige, og det har vært vanskelig å konsentrere seg. Men det har gått bra. Noen av pengene har jeg allerede brukt på en liten koje i Finnmark på 21 kvm, og så blir det vel noen reiser med kjæresten Guri, avslutter en tydelig glad Tarjei.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Tarjej var pysete