- Jeg måtte rense brudekjolen – før bryllupet

Sene kvelder med sjokolade og vin satte sitt preg på Jenny Skavlans brudekjole.

SEOGHØR.NO: I april sa Jenny Skavlan «ja» til mannen i sitt liv, iført en egendesignet brudekjole som ble beskrevet av Pia Tjelta som det vakreste hun hadde sett.

Nå avslører Jenny at brudekjolen slett ikke var skinnende hvit da hun og moren Jannicke Ebbing var ferdig med syjobben. Faktisk måtte den sendes til rens allerede før den store dagen!

– Jeg tror ikke det er vanlig å måtte rense brudekjolen før bryllupet. Jeg og moren min har satt med kjolen i veldig, veldig mange timer, til langt på natten. Det blir mørkt og man ser ikke helt. Og kjolen er kritthvit, så det skal ikke mye til …

- Vi drakk vin, og spiste og skravlet og sydde, så det var mye flekker faktisk, før dagen var der, innrømmer en smilende Jenny når Seoghør.no møter henne under Fretex’ Gjenbruksdag i Bergen.

Se videointervju øverst i saken!

På nettsiden beskriver hun det sånn:

– Vi måtte faktisk rense kjolen når den var ferdig. Det var nemlig en del koseflekker i form av rødvin, litt sjokolade og ivrige hender, står det i Skavlans blogg.

GODE VENNER: Jenny og moren Janicke Ebbing har et nært forhold. Tidligere i år laget de brudekjolen sammen. Her er de på åpningen av Janickes skulpturutstilling på Galleri Vulkan.  Foto: Se og Hør
GODE VENNER: Jenny og moren Janicke Ebbing har et nært forhold. Tidligere i år laget de brudekjolen sammen. Her er de på åpningen av Janickes skulpturutstilling på Galleri Vulkan. Foto: Se og Hør Vis mer

Vil at barna skal arve kjolen

- Kommer du til å ta vare på brudekjolen til framtidige barn? spør Seoghør.no.

– Ja ja. Bestemoren foreslo at jeg skulle farge den rød, men det skal jeg ikke! Jeg skal beholde den akkurat som den er og ha den hengende. Den henger på loftet til mor og far, forteller Jenny, som elsker timene foran symaskinen.

- Det er min yoga. Jeg slapper av når jeg syr. Det er noe jeg mestrer, jeg lager et konkret produkt, jeg sitter igjen med noe. Det synes jeg er deilig i en jobb som handler om underholdning og ting som er litt diffuse.

SYDILLA: Jenny Skavlan elsker timene foran symaskinen. 

 Foto: Morten Eik/Se og Hør
SYDILLA: Jenny Skavlan elsker timene foran symaskinen. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

– Hva synes ektemannen din når du sitter i timevis med syprosjekter?

- Jeg er vanskelig å snakke med. Jeg går inn i en boble. Men han går inn i musikkbobla si, så da er vi like vanskelige å snakke med begge to.

Samme kjole i 24 dager

Jenny er i disse dager opptatt med et annet kjoleprosjekt, nemlig «Phulekalenderen». «Syom»-forfatteren skal bruke den samme kjolen i 24 dager på rad fram til julaften. Hver eneste dag skal hun skape en ny look, enten ved å sy om kjolen eller ved å style den sammen med andre plagg og forskjellig tilbehør.

Kjolen er fra det norske merke AoE, og er oppkalt etter Savitribai Phule, som startet den første jenteskolen i India i 1848- derav navnet «Phulekalenderen».

- Vi kaster mye klær og kjøper nytt selv når vi har mye. Så hvis jeg, oppi all reklamen og alle antrekksbildene, kan være en inspirasjon som også er motemessig inspirerende, er det veldig bra, sier designeren.

Under Se og Hørs Kjendisgalla ble Skavlan vinner av miljøprisen, «Årets grønne pris». I disse førjulstider vil hun minne oss på hvordan det er lett å tro at man trenger mye.

-I disse dagene peppres vi med reklametilbud og antrekksbilder med link til nettbutikker. Jeg har aldri trodd at jeg har trengt så mye som i disse tider, fordi folk hele tiden spør hva jeg ønsker meg i julegave.

– Jeg vil også minne meg selv på at jeg har masse muligheter, fastslår Jenny til Seoghør.no.

SAMME ANTREKK: Jenny Skavlan går kledd i den samme sorte knappekjolen alle dagene frem til jul. Her har hun stylet den på to forskjellige måter. Resten av bildene fra Phulekalenderen finnes på nettsiden hennes.  Foto: Jennyskavlan.com
SAMME ANTREKK: Jenny Skavlan går kledd i den samme sorte knappekjolen alle dagene frem til jul. Her har hun stylet den på to forskjellige måter. Resten av bildene fra Phulekalenderen finnes på nettsiden hennes. Foto: Jennyskavlan.com Vis mer

LES OGSÅ: Jenny Skavlan øver seg på mammarollen