- Jeg måtte på glattcelle

Juristen og politikeren hadde ingen enkel oppvekst.

MØRK FORTID: Abid Q. Raja virker kanskje ikke så veldig tøff i kjendisvarianten av «71 grader nord», men han har hatt en oppvekst preget av både mobbing, mishandling - og et svært kjapt fengselsbesøk... Foto: Stella  Pictures
MØRK FORTID: Abid Q. Raja virker kanskje ikke så veldig tøff i kjendisvarianten av «71 grader nord», men han har hatt en oppvekst preget av både mobbing, mishandling - og et svært kjapt fengselsbesøk... Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I dag har «71 grader nord»-aktuelle Abid Q. Raja (35) et liv og en karriere som mange vil misunne ham.

Han er lykkelig gift trebarnsfar, jurist, varastortingsrepresentant for Venstre, nemdleder i Utlendingsnemda - og han har en mastergrad fra prestisjetunge Oxford University. Men livet har ikke alltid vært preget av fremgang og suksess for Raja.

Den frittalende 35-åringen hadde nemlig en tung oppvekst. Norskpakistaneren gikk på en skole der han ble mobbet, og han vokste opp i et hjem der han ble slått. Det gikk såpass langt at barnevernet grep inn og sendte ham på ungdomshjem, en løsning som neppe var stort bedre.

- Jeg gikk fra å være et stille og beskjedent mobbeoffer, til å vokse både fysisk og mentalt i løpet av kort tid. Jeg vokste 30 centimeter og gikk opp 30 kilo i løpet av ett år, forteller han til Dagbladet Søndag.
 
Den nå 190 centimeter høye politikeren måtte takle nok et tøft miljø mens han bodde på ungdomshjemmet. Der levde han sammen med de aller tøffeste gutta, både narkomane og kriminelle. Raja innrømmer at han en periode lot seg påvirke av de nye, beinharde omgivelsene.

En kveld var han nemlig med på å rane og banke opp en syklsit, nede ved Akershus festning. Utfallet for Raja sin del var et opphold på glattcelle. Etter denne episoden begynte han imidlertid å styre livet sitt inn på en smalere og sikrere vei.

- Det som reddet meg, var viljen til å gjøre noe med livet mitt. Det gikk verre med de andre. Mange jeg møtte der har endt opp på gata som narkomane elller prostituerte, forteller han til Dagbladet Søndag.

Da den sympatiske mannen noen år senere begynte på universitetet fant han endelig sin plass - en han var komfortabel med. Der fikk han flere gode venner, fine folk han omtaler som «gode rollemodeller». Omtrent slik han selv gjerne omtales i dag.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Men, er det ikke...?  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer