Solveig Kloppen tok lappen i smug:

- Jeg måtte lyve ganske mye for mannen min

Følelsene tok overhånd da programlederen endelig kunne avsløre hemmeligheten for ektemannen sin.  

Programleder Solveig Kloppen har tatt kjøretimer uten at ektemannen Kjartan har fått vite om det. I «Rett fra hjertet» på TV 2 skal hun avsløre for ham hvordan det har gått. Video: TV 2Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Publisert

SEOGHØR.NO: I TV 2-programmet «Rett fra hjertet» reiser programlederne Solveig Kloppen (45) og Samuel Massie (23) landet rundt for å møte folk som er villige til å strekke seg litt ekstra langt for en de er glad i.

Og i ukens episode er det faktisk Solveig Kloppen selv som går ut av komfortsonen for familien sin skyld.

Den proffe TV 2-programlederen har i en årrekke forsøkt å ta lappen, og etter å ha tatt mange kjøretimer i skjul fra ektemannen Kjartan Brügger Bjånesøy (41) klarer hun endelig å bestå førerprøven.

I kveldens utgave av «Rett fra hjertet» rigger Solveig til en skikkelig parade for å avsløre den gledelige nyheten for mannen sin, som har vært familiens sjåfør i alle år.

Se et klipp fra Solveigs overraskelse til mannen øverst i saken!

SKEPTISK: Solveig forteller at ektemannen ikke er glad i så mye styr, og at han nok fikk bange anelser da et helt korps dukket opp i gata der familien bor. Foto: TV 2
SKEPTISK: Solveig forteller at ektemannen ikke er glad i så mye styr, og at han nok fikk bange anelser da et helt korps dukket opp i gata der familien bor. Foto: TV 2 Vis mer

- Måtte ljuge ganske mye

Programlederen er imidlertid usikker på hvordan han kommer til å reagere på at hun har hanket inn både korps og klovner til å formidle at hun har tatt lappen.

- Jeg var sikker på at han kom til å bli glad for at jeg endelig hadde fått lappen, men jeg var litt spent på selve overraskelsen, i og med at det ble litt mye styr, sier Solveig til Seoghør.no.

I episoden kan man se at Solveigs kjære Kjartan blir relativt skeptisk når konas opptog nærmer seg huset til familien.

- Han er jo en sinding vestlending, så jeg var litt nervøs for hvordan han kom til å reagere på korps og klovner, hehe. Hadde ikke kompisen Tore stått der sammen med ham, så hadde han nok bare gått inn igjen da han så korpset, legger TV 2-profilen muntert til i dag.

Solveig, som har vært gift med ektemannen i over ti år, røper at det til tider var krevende å forberede seg til førerprøven uten at Kjartan fikk mistanke.

- Jeg holdt jo på å kjøre ganske lenge i smug. Det var en blanding av fryd og fortvilelse, for jeg måtte ljuge ganske mye for å klare å ta kjøretimer klokka halv åtte på morgen for eksempel, sier hun til Seoghør.no.

- Og jeg måtte passe meg veldig i noen måneder for hva jeg sa når vi var ute og kjørte sammen. Det var fristende å kommentere vikepliktsregler og blinking ut av rundkjøring, som jeg plutselig hadde blitt ekspert på - uten at Kjartan visste det, utdyper hun.

NERVØS: Solveig Kloppen kjenner på diverse ulike følelser like før hun avslører for ektemannen at hun har tatt lappen i «Rett fra hjertet». Foto: TV 2
NERVØS: Solveig Kloppen kjenner på diverse ulike følelser like før hun avslører for ektemannen at hun har tatt lappen i «Rett fra hjertet». Foto: TV 2 Vis mer

Begynte på lappen for 27 år siden

Solveig Kloppen forteller at hun har hatt større og mindre ambisjoner om å ta lappen gjennom over halvparten av livet sitt.

- Jeg er jo oppvokst på Jessheim, så jeg tok mine første kjøretimer da jeg var 18. Så sånn sett har jeg jo holdt på i … guri… i 27 år! Men det har vært litt av og på, kan man si. Jeg har begynt på det og sluttet igjen flere ganger, innrømmer hun.

45-åringen, som har barna Albert og Klara med ektemannen, følte imidlertid at hun kom til et punkt der hun bare måtte gjennomføre planen om å bli bilfører.

TAKKNEMLIG: Solveig forteller at kjørelæreren Jack loset henne sindig frem mot førerprøven. Foto: TV 2
TAKKNEMLIG: Solveig forteller at kjørelæreren Jack loset henne sindig frem mot førerprøven. Foto: TV 2 Vis mer

- Nå tenkte jeg at «gjør jeg det ikke nå, gjør jeg det aldri». Og jeg visste jo at det ville være til så stor hjelp for Kjartan og familien. Men om det ikke hadde vært for min rolige, pedagogiske kjørelærer Jack (Andreassen, journ.anm.), vet jeg ikke om det hadde gått denne gangen heller, gitt. Takk, Jack!

- Kom noen tårer

Så da førerprøven endelig var i boks for Solveig, var det ganske ikke så rart at følelsene tok litt overhånd.

I mandagens «Rett fra hjertet» kan man se tobarnsmoren nærmest bli rørt til tårer når det innleide korpset spiller opp til lappen-avsløringen hennes.

- Delvis var det min begeistring for korps, delvis en herlig lapskaus av nervøsitet, glede og stress inni magen min. Da er det lett at det kommer noen tårer. Særlig når Ullevål skolekorps dukker opp med nypressede båtluer og skinnende althorn, forklarer hun til Seoghør.no.

EMOSJONELT: Over 25 år etter at hun først satte seg bak rattet, fikk Solveig Kloppen til slutt lappen. Foto: TV 2
EMOSJONELT: Over 25 år etter at hun først satte seg bak rattet, fikk Solveig Kloppen til slutt lappen. Foto: TV 2 Vis mer

Den sympatiske programlederen innrømmer at hun ikke helt trodde på det i starten da hun endelig hadde fått førerkortet.

- De første gangene jeg skulle ut og kjøre med lappen overtalte jeg sønnen vår på ti år til å bli med. Det er jo helt horribelt, en gutt på ti år kan jo ikke gjøre noe hvis jeg kjører feil. Men det føltes bare helt koko at jeg skulle få kjøre alene, sier Solveig.

Og selv om hun synes det er stas å ha blitt selvstendig sjåfør, hender det at ektemannen må trå til litt innimellom fremdeles.

- Fortsatt er det dessverre sånn at jeg er ganske dårlig på lukeparkering. Så hvis jeg må lukeparkere utenfor huset vårt, da ringer jeg Kjartan og ber ham komme og parkere for meg. Men en dag skal jeg klare det! Eller få meg bil med ryggesensor og kamera, fastslår hun.

Hvordan ektemannen til Solveig Kloppen faktisk reagerer på at hun har fått lappen, kan du se i «Rett fra hjertet» på TV 2 klokken 20.00 i kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer