Dag Otto Lauritzen tråkket til tidlig i livet

- Jeg måtte klare meg selv

Fire år etter en dramatisk ulykke, vant sørlendingen OL-bronse. Dag Otto elsker å vise at man ikke skal gi opp.

BLID SØRLENDING: På TV 2 er Dag Otto aktuell med den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». 65-åringen mangler på ingen måte motivasjon og energi for det han driver med. FOTO: Morten Eik
BLID SØRLENDING: På TV 2 er Dag Otto aktuell med den tredje sesongen av «Kompani Lauritzen». 65-åringen mangler på ingen måte motivasjon og energi for det han driver med. FOTO: Morten Eik Vis mer
Publisert

Livet har gitt eksproffsyklist Dag Otto Lauritzen fart på hjulene. 65-åringen er mer aktiv enn noensinne. I det ettermiddagssolen er i ferd med å senke seg på Fornebu utenfor Oslo, lyser obersten fra «Kompani Lauritzen» opp med sitt gode humør.

- I morgen skal jeg og kona til Spania med et vennepar. Det blir noen dagers hyggelig avbrekk med sol, mat og fine sykkelturer, før nye TV-opptak venter her i Norge, forteller den joviale sørlendingen til Se og Hør.

Tidlig krøkes

På TV 2 prøver Dag Otto å formidle til deltakerne i «Kompani Lauritzen» at mestring er for alle. Selv lærte han tidlig at skulle man komme seg fra A til B var det bare å tråkke til.

Pappa Rolf Lauritzen (89) var en god veiviser for sønnen. Alt kunne man klare – uansett alder og størrelse.

Selv satte Rolf datteren Heidi bakpå sin egen sykkel, mens lille Dag Otto på 10 år syklet selv – og så gikk turen de nær fem milene til Kristiansand for besøk hos besteforeldrene. Etterpå var det fem mil tilbake.

Når familien skulle på hytta de leide i Setesdalen – var det bare å spenne skia og gå i mange timer før de nådde frem.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.