HJERTEVARME: - Lykke til på ferden, ønsker hjertegode May Lisbeth Midtgård Myrvang den syv måneder gamle jenta, nå på flukt kledd i trebarnmorens egne babyklær. Foto: Se og Hør
HJERTEVARME: - Lykke til på ferden, ønsker hjertegode May Lisbeth Midtgård Myrvang den syv måneder gamle jenta, nå på flukt kledd i trebarnmorens egne babyklær. Foto: Se og Hør Vis mer

- Jeg måtte gjøre noe

Lotto-programleder May Lisbeth Myrvang dro til Hellas for å ta imot flyktninger.

Publisert

SEOGHØR.NO: Lotto-programleder May Lisbeth Midtgård Myrvang (39) deler ut millioner av kroner på NRK, men ikke alt kan kjøpes for penger.

Før jul reiste hun til Hellas med barneklær og hjertevarme i bagasjen.

Etter å ha sett de sterke bildene av fortvilte småbarnsfamilier på farlig flukt, orket hun ikke lenger sitte stille.

Hun måtte gjøre noe. Båtene kantrer. Trebarnsmammaen meldte seg som frivillig for organisasjonen Dråpen i havet, og reiste til den greske øya Lesvos.

LES OGSÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om May Lisbeth Myrvangs tur til Hellas. Foto: Se og Hør
LES OGSÅ: I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese mer om May Lisbeth Myrvangs tur til Hellas. Foto: Se og Hør Vis mer

Der tok hun imot flyktninger som kom i gummibåter over havet fra Tyrkia.

– Det har vært mange gode stunder. Men det stikker i hjertet når det kommer meldinger om båter som har veltet, sier May Lisbeth til Se og Hør.

Falske vester

Selv har hun ikke vært direkte vitne til at noen mistet livet. Men også May Lisbeth har måttet ta inn over seg dødsbudskap, etter at desperate flyktninger ikke har klart å komme seg trygt i land.

Den hjertegode programlederen forteller om dramatiske episoder.

– En føler seg så hjelpeløs når båten nesten synker 200 meter fra land. Da hopper mennene over bord for å lette trykket. Men hva om en da har en «redningsvest» fylt med halm?

– Vi trenger flere folk og mer klær, både til barn og voksne, for forutsetningene blir ikke akkurat bedre nå når vinteren kommer, understreker May Lisbeth.

LES OGSÅ: Marit Bjørgen avslører babynavnet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer