<strong>GOD STØTTE:</strong> I snart ti år har Robbie Williams vært gift med Ayda Field, og han skryter ofte av måten hun har backet ham opp på i tunge tider. Foto: NTB Scanpix
GOD STØTTE: I snart ti år har Robbie Williams vært gift med Ayda Field, og han skryter ofte av måten hun har backet ham opp på i tunge tider. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Robbie Williams:

- Jeg måtte gjøre noe, ellers hadde jeg dødd

Artisten priser seg lykkelig over dagens åpenhet rundt mental helse.

Publisert
Sist oppdatert

Boybandet «Take That» gjorde Robbie Williams (45) og resten av gruppa til verdensstjerner på 90-tallet.

Gutta levde i mange år et ekte rock'n'roll-liv med damer, dop og ville fester, noe som resulterte i at Robbie endte opp med å slite tungt med rusmisbruk og depresjon.

Nå innrømmer trebarnsfaren at han mest sannsynlig ikke hadde overlevd om han ikke hadde lagt om livsstilen drastisk og fått hjelp for sine psykiske problemer.

- Jeg visste at jeg måtte gjøre noe, ellers hadde jeg dødd, forteller han ærlig i podcasten «Wellness That Works», ifølge Contact Music.

«I Love My Life»-stjernen, som tidligere røyket 40 sigaretter om dagen, har blant annet vært gjennom flere rehab-opphold for sin avhengighet mot reseptbelagte midler.

- Du kan bare bli kastet av hesten et visst antall ganger. Men du må fortsette å klatre opp i salen igjen, og etter hvert vil du føle at både du og livet ditt blir bedre og bedre. Men det er en tøff reise, forklarer han, ifølge nettstedet.

«Har fått masse terapi»

Den karismatiske artisten har også tidligere snakket om at party-livsstilen holdt på å koste ham livet, og at vendepunktet ble møtet med kona Ayda Field (40) i 2006.

Paret giftet seg i 2010 og har døtrene Teddy (6) og Coco (1), samt sønnen Charlie (4).

- Jeg ville vært død uten terapi. Jeg la meg inn på rehab et par ganger og har fått masse terapi. Det ledet meg til noen veldig mørke plasser da jeg prøvde å selvmedisinere meg og glatte over hvordan jeg hadde det på innsiden. Jeg var nær ved å ikke være på denne jorda lenger, fortalte han i 2016.

Saken fortsetter nedenfor.

Den britiske popstjernen Robbie Williams avslører hva han først tenkte da han møtte sin nåværende kona Ayda Field i «God Kveld Norge› på TV 2. Vis mer

I fjor vår lettet også den talentfulle sangeren på sløret om sine mentale helseproblemer. Til The Sun avslørte han da at han daglig kjemper mot plagene.

- Jeg har en sykdom som ønsker å ta livet av meg, og den sitter inni hodet mitt. Jeg er på vakt hele tiden. Noen ganger blir jeg overrumplet av det, noen ganger bruker jeg det som et verktøy på scenen, fortalte han til avisen.

Hyller kona

I podcasten «Wellness That Works» sier Williams nå at han er lykkelig over at psykiske problemer ikke lenger er tabu å snakke om, nettopp fordi det er livsviktig å få hjelp.

- Vi har kommet utrolig langt når det gjelder folks oppfatning rundt mental helse. Verden er et mye sunnere sted å være når det kommer til dette, og jeg er veldig stolt og glad for at samfunnet forstår hva dette handler om, skryter han, ifølge Contact Music.

45-åringen har ved flere anledninger takket kona Ayda for all hjelp og støtte hun gir ham - ikke minst til å føle seg bedre i tyngre perioder.

- Bli edru eller dø, var beskjeden jeg fikk. Da jeg ble bevisst på at dette var mitt eneste valg, gjorde jeg noe med det. Ayda hjalp meg. Livet mitt er så utrolig mye bedre fordi hun er en del av det.

- Hun er smart nok til ikke «å senke skipet» mens jeg bare vil senke det for å se hvordan det vil se ut, har han tidligere fortalt til The Sunday Times.

LES OGSÅ: - Jeg fikk halvveis panikkanfall

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer