- Jeg måtte gjemme meg på flydoen

Norman Reedus har barn med Helena Christensen, og har stor suksess på TV. Nå åpner han seg til Seoghør.no om hvordan livet har forandret seg.

BLE STJERNE OVER NATTA: Gjennom rollen som den motorsykkelkjørende Daryl Dixon, som dreper zombier med armbrøst, har Norman Reebus blitt den mest populære av hele «The Walking Dead»-besetningen.  Foto: Gene Page/AMC
BLE STJERNE OVER NATTA: Gjennom rollen som den motorsykkelkjørende Daryl Dixon, som dreper zombier med armbrøst, har Norman Reebus blitt den mest populære av hele «The Walking Dead»-besetningen. Foto: Gene Page/AMC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SE OG HØR: Det er ikke mange årene siden Norman Reedus (45) levde et relativt anonymt liv som skuespiller og tidvis modell i New York City.

Han spilte den gang inn mørke og voldelige filmer som få mennesker i det hele tatt så, og var kanskje mest kjent for sin rolle i «The Boondock Saints»-filmene. Og - som eks-kjæresten til den danske supermodellen Helena Christensen (45), som han har sønnen Mingus (15) med.

Men for fire år siden slo han gjennom med et brak i rollen som Daryl Dixon i horrordrama-serien «The Walking Dead». Her slåss hoverolleinnehaverne mot kjøttetende zombier for å overleve i en post-apokalyptisk tid.

Serien ble svært godt mottatt, har blitt nominert til en rekke priser og er allerede inne i sin femte sesong.

Under Guys' Choice Awards i sommer vant Reedus pris som både årets «Biggest Ass Kicker» og «Most Dangerous Man».

Saken fortsetter under bildet.

THE WALKING DEAD-GJENGEN: Bildet er tatt fra sesong 5 og episode 2. Fra venstre til høyre: Norman Reedus, Seth Gilliam, Andrew Lincoln, Chad Coleman, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Danai Gurira, Alana Masterson, Melissa McBride, Sonequa Martin-Green, Steven Yeun, Michael Cudlitz, Josh McDermitt og Lawrence Gilliard. Foto: ©AMC/courtesy Everett Collection/All Over Press
THE WALKING DEAD-GJENGEN: Bildet er tatt fra sesong 5 og episode 2. Fra venstre til høyre: Norman Reedus, Seth Gilliam, Andrew Lincoln, Chad Coleman, Lauren Cohan, Chandler Riggs, Danai Gurira, Alana Masterson, Melissa McBride, Sonequa Martin-Green, Steven Yeun, Michael Cudlitz, Josh McDermitt og Lawrence Gilliard. Foto: ©AMC/courtesy Everett Collection/All Over Press Vis mer

Ville gjort alt for en rolle i serien

SeogHør.no slo av en hyggelig prat med Norman Reedus via telefon fra Georgia i USA hvor han bor mens TV-serien spilles inn.

- Drømte du noen gang om at «The Walking Dead» skulle bli en så stor suksess da du startet med innspillingen?

- Da jeg leste piloten, så var den helt ulik alt annet jeg hadde gjort og lest tidligere. Den var orginal og inneholdt disse fantastiske elementene som jeg visste at jeg selv hadde hatt lyst til å se i en serie.

- Og den var så godt skrevet at jeg var villig til å ta en hvilken som helst rolle bare for å være med i ett eneste sekund. Men jeg hadde ingen anelse om at det skulle bli så stort som det har blitt. Det tror jeg ikke noen hadde, forteller han.

Og det var ganske tilfeldig at Reedus i det hele tatt endte opp med å få en rolle i «The Walking Dead», som er basert på tegneserien med samme navn, for alle rollene var allerede besatt.

- Jeg fikk lese Merles (Daryls bror i serien, red.anm) replikker, men jeg visste at denne rollen allerede var gitt til Michael Rooker. To uker senere ringte de meg igjen og ville ha meg til å lese noe mer fra Merles dialog, så jeg tenkte kanskje Michael hadde takket nei til rollen.

Saken fortsetter under bildet.

SER LIKEHETER MED DARYL:  - I starten hadde han et sterkt temperament og gikk ut ifra at ingen likte ham. Jeg tror han bar en stor bør på skuldrene ved å ha en storebror som Merle og måten han vokste opp med seerne på. Men nå har han sakte, men sikkert blitt stolt av hvem han er og funnet sin egenverd. Jeg liker å se på meg selv som en ærlig mann som setter vennskap og forhold høyt, så jeg har også blitt veldig stolt av karakteren min, sier Norman til Seoghør.no.
SER LIKEHETER MED DARYL: - I starten hadde han et sterkt temperament og gikk ut ifra at ingen likte ham. Jeg tror han bar en stor bør på skuldrene ved å ha en storebror som Merle og måten han vokste opp med seerne på. Men nå har han sakte, men sikkert blitt stolt av hvem han er og funnet sin egenverd. Jeg liker å se på meg selv som en ærlig mann som setter vennskap og forhold høyt, så jeg har også blitt veldig stolt av karakteren min, sier Norman til Seoghør.no. Vis mer

I stedet endte det med at regissør rank Darabont skrev en helt ny rolle til Reedus. En rollefigur som ikke var med i tegneserien, og som egentlig var tenkt som en birolle, men som endte opp med å bli en av showets aller viktigste og mest populære rollefigurer.

Og 45-åringen kunne ikke vært mer fornøyd med den nye retningen livet hans plutselig fikk.

- Jeg er veldig stolt av jobben jeg gjør i showet og jeg er stolt av menneskene jeg jobber sammen med, så jeg føler meg enormt heldig som har en jobb jeg elsker og at jeg får holde på med dette hver eneste dag.

- Nå lever jeg på landet. Langt borte fra Hollywoods galskap. Jeg kjører motorsykkel til settet hver dag og ser skog og landeveier. Det er en veldig bra måte å leve på. Jeg er heldig.

Saken fortsetter under bildet.

VILLE TILSTANDER: Reedus signerer autografer på premieren av TV-seriens sesong 5 i Los Angeles. En gang sendte en kvinnelig fans ham sitt gamle brystimplantat, og dette bruker skuespilleren i dag som en mobil-holder. Foto: John Shearer/Invision for AMC/AP Images
VILLE TILSTANDER: Reedus signerer autografer på premieren av TV-seriens sesong 5 i Los Angeles. En gang sendte en kvinnelig fans ham sitt gamle brystimplantat, og dette bruker skuespilleren i dag som en mobil-holder. Foto: John Shearer/Invision for AMC/AP Images Vis mer

Elleville fans

- Har du hatt noen morsomme eller rare opplevelser med fansen?

- Å Gud, hvor skal jeg begynne? Vi trenger minst en time, for det er alltid noe som skjer, ler han hjertelig.

Da han skulle ut å kjøpe melk for noen dager siden, ble for eksempel pågangen så stor at de måtte stenge av hele butikken. Men Reedus understreker at 99,9 % av gangene, så er alle opplevelser med fansen hyggelig, og han sier at han ikke har fått noen negative tilbakemeldinger så langt.

Men da han skulle ut å fly nylig, opplevde han en litt ubehagelig situasjon.

- Jeg hadde jobbet hele dagen og var skrubbsulten, så med en gang jeg satte meg i setet dro jeg frem en sandwich. I det jeg skulle til å ta et bit, snudde jeg meg og oppdaget at det var seks stykker som filmet meg. Jeg endte opp med å spise maten på flydoen.

- Men det er ikke alltid sånn, og ting kunne vært verre. Jeg er veldig takknemlig for fansen og gjør alt jeg kan for å hilse og snakke med alle for å opprette en kontakt og vise hvor mye jeg setter pris på dem.

Saken fortsetter under bildet.

HOT PAR: Fra 1998 til 2003 var Reedus sammen med danske Helena Christensen. De samarbeider fremdeles tett om oppdragelsen til sønnen Mingus.  Foto: All Over Press
HOT PAR: Fra 1998 til 2003 var Reedus sammen med danske Helena Christensen. De samarbeider fremdeles tett om oppdragelsen til sønnen Mingus. Foto: All Over Press Vis mer

Kan prate dansk

- Hvordan balanserer du den hektiske timeplanen som skuespiller med farsrollen?

- Det er vanskelig å få til noen ganger, men heldigvis er det bare to timer fra settet i Georgia til New York, så jeg prøver å dra dit så ofte jeg har mulighet. Facetime hjelper også masse, og så besøker han meg på settet. Han kjenner alle der nå.

- Ser Mingus på «The Walking Dead»?

- Ja, og han spør meg alltid om jeg kan avsløre ting i kommende episoder, men jeg røper aldri noe. Og så forteller han meg hva jeg kunne gjort bedre. Det er egentlig veldig moro, ler han.

Videre forteller Reebus at sønnen ble født i København ettersom hans berømte mor kommer derfra.

- Han har mange venner og mye familie i Danmark, og tilbringer hver sommer der. Han elsker det. Hans mor snakker kun sitt eget morsmål til ham, så han prater flytende dansk. Jeg kan også litt, men jeg er ikke så flink som Mingus.

Norge har han derimot ikke fått anledning til å besøke foreløpig.

- Men jeg har alltid hatt lyst til å dra dit, så jeg håper å få det til snart, sier Norman Reedus.

Se «The Walking Dead» hver mandag kl. 21.55 på FOX.

Foto: Frank Ockenfels 3/AMC
Foto: Frank Ockenfels 3/AMC Vis mer

LES OGSÅ: - Skikkelig ekkelt å kysse Jennifer Lawrence

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer