STØDIG FORHOLD: Dennis Storhøi måtte gå i seg selv for å bli den ektemannen hans kone Mona (t.h) ønsket å leve videre sammen med. Her er paret avbildet i Fredrikstad i 2009, da han mottok Plankebærer-prisen. Foto: Espen Solli
STØDIG FORHOLD: Dennis Storhøi måtte gå i seg selv for å bli den ektemannen hans kone Mona (t.h) ønsket å leve videre sammen med. Her er paret avbildet i Fredrikstad i 2009, da han mottok Plankebærer-prisen. Foto: Espen SolliVis mer

- Jeg måtte gå noen runder med meg selv

Skuespiller Dennis Storhøi fant ut at han ikke klarte seg uten kona.

SEOGHØR.NO: Fra søndag kveld er Dennis Storhøi (54) å se i den påkostede NRK-serien «Kampen om tungtvannet», der han har rollen som Hydro-direktøren Bjørn Henriksen.

I et portrettintervju med Dagbladet Magasinet forteller han om TV-serien og andre prosjekter, men også om opp- og nedturene i det nesten 20 år lange forholdet med kona.

I løpet av 2000-tallet opplevde paret problemer i ekteskapet ved to anledninger, og til Dagbladet Magasinet forteller den hardtarbeidende skuespilleren at kona hans, Mona, satte hardt mot hardt. Storhøi vil likevel ikke vedgå at det er hun som bestemmer i forholdet.

- Men etter et sånt brudd kunne jeg ikke bare hoppe tilbake i forholdte uten å forandre på det som irriterte, jeg måtte gå noen runder med meg selv og virkelig rette opp det som ikke fungerte, sier han til avismagasinet.

MER TID TIL FAMILIEN: For noen år siden trappet Dennis Storhøi ned på arbeidsmengden og bestemte seg for å være mer til stede for familien. Her på «Peer Gynt»-premiere i 2008, sammen med barna Max (t.v), Pernille og Mathias (foran), og kona Mona. Foto: Morten Krogh
MER TID TIL FAMILIEN: For noen år siden trappet Dennis Storhøi ned på arbeidsmengden og bestemte seg for å være mer til stede for familien. Her på «Peer Gynt»-premiere i 2008, sammen med barna Max (t.v), Pernille og Mathias (foran), og kona Mona. Foto: Morten Krogh Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Hektisk liv

Den snart «Chicago»-aktuelle 54-åringen har sønnen Mathias sammen med Mona, i tillegg til barna Max og Pernilla fra tidligere forhold.

Da han var fast ansatt ved Oslo Nye Teater, var det svært krevende å kombinere skuespilleryrket og familielivet, og i 2004 pådro han seg magesår i tillegg til rusk i ekteskapet.

- Jeg følte et stort behov for å få oversikt over mitt eget liv. Jeg hadde jo ikke tid til å være der! Og var jeg hjemme, var jeg ikke helt til stede. Hele tiden på spranget til nye prøver og forestillinger, fortalte han til VG i 2012.

PÅ FLERE PLATTFORMER: Dennis Storhøi glitrer både på teaterscenen, filmlerretet og TV-skjermen. Her avbildet «My Fair Lady»-premieren på Folketeateret i Oslo vinteren 2013.  Foto: Tor Lindseth
PÅ FLERE PLATTFORMER: Dennis Storhøi glitrer både på teaterscenen, filmlerretet og TV-skjermen. Her avbildet «My Fair Lady»-premieren på Folketeateret i Oslo vinteren 2013. Foto: Tor Lindseth Vis mer

I dag er Dennis Storhøi frilanser og nyter å ha mer kontroll over arbeidshverdagen sin. Høsten 2014 valgte han å utsette showet sitt «Dennis Storhøi – Unplugged», som etter planen blir satt opp i flere norske byer i år i stedet.

Familiemannen har dessuten avslørt overfor VG at de to eldste barna hans mener han er blitt mer «soft» med alderen. At han er mindre stresset og opptatt i dag, skyldes nok også at kona hans fikk ham til å endre prioriteringene sine.

- Jeg rakk å kjenne på alt jeg savnet ved henne, og det gikk opp for meg at det var verdt å kjempe for, sier Dennis Storhøi åpenhjertig til Dagbladet Magasinet i dag.

«Kampen om tungtvannet» har premiere på NRK1 søndag 4. januar klokken 20.55.

LES OGSÅ: - Hun var så varm og god

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.