- GJORDE MITT BESTE: Lars Magne Ullvang (t.v) møtte Ali Ahmad i øksekast, og måtte til slutt innse at han hadde tapt konkurransen.  Foto: TV 2
- GJORDE MITT BESTE: Lars Magne Ullvang (t.v) møtte Ali Ahmad i øksekast, og måtte til slutt innse at han hadde tapt konkurransen. Foto: TV 2Vis mer

- Jeg måtte drite i det guttegjengen sa

Lars Magne Ullvang (22) fulgte magefølelsen og endret mening like før andrekjempevalget.

I onsdagens episode av «Farmen» fikk seerne se storbonde Lasse Bergseter (49) utpeke Lars Magne Ullvang (22) til førstekjempe.

Søndagen var det klart for tvekamp i TV 2-programmet. Da tok Ullvang det overraskende valget å utpeke kompisen Ali Ahmad (29) til andrekjempe.

Ahmad bestemte at de skulle konkurrere i tvekampøvelsen øksekast, og etter noen spennende runder ble det til slutt førstekjempen selv som måtte forlate tv-gården.

Det var først etter det siste øksekastet Lars Magne Ullvang innså at han måtte pakke sakene.

- Jeg gjorde mitt beste, men jeg hadde aldri kastet øks før. Ali har tydeligvis kastet mer øks enn meg, hehe, sier han til Dagbladet.

Følte seg dolket i ryggen

Ullvang, Ahmad og noen av de andre yngre gutta gjorde tidlig en slags avtale om at de skulle slå ut de eldre karene fra konkurransen.

«DOLKET I RYGGEN»: Lars Magne Ullvang var forberedt på at Ali Ahmad ville reagere negativt da han utpekte han som andrekjempe. I dag har de imidlertid lagt det hele bak seg.  Foto: TV 2
«DOLKET I RYGGEN»: Lars Magne Ullvang var forberedt på at Ali Ahmad ville reagere negativt da han utpekte han som andrekjempe. I dag har de imidlertid lagt det hele bak seg. Foto: TV 2 Vis mer

Det førte derfor til sterke reaksjoner hos Ahmad, Marius Hofsøy (24) og Simen Amandus Haug Henriksen (34), da Ullvang likevel valgte kameraten som andrekjempe.

- Utover i uke tre forstod jeg på de andre at de så på dette som en avtale, en allianse, og at de tok det som en selvfølge at jeg skulle velge Oddvar. Men jeg har så stor respekt for Oddvar - ikke at jeg ikke har respekt for de andre altså - at jeg ikke ville velge ham. Så litt før valget sa jeg til de andre gutta at jeg kom til å velge en av dem i stedet, noe de ikke syntes var så fett, sier han.

Ullvang påpeker at det underveis i oppholdet på gården ble mer og mer uaktuelt for ham å velge ut Oddvar Jenssen (32) til kamp.

- Ali sa at jeg «dolket folk i ryggen». Jeg var forberedt på at de ville reagere, men det ville blitt feil for meg å velge Oddvar. Han lærte meg nesten alt jeg gjorde inne på Farmen, og jeg unner ham absolutt å gå helt til topps. Jeg måtte ta mine egne valg og drite i det guttegjengen sa.

- Jeg skjønte egentlig ikke at den «alliansen» var så fastsatt, så det gjorde at jeg nesten ikke fikk sove den natta før andrekjempevalget, sier han.

- Deilig når folk undervurderer deg

Ali Ahmad bekrefter at han følte seg dolket i ryggen av 22-åringen, men sier også at de nå har lagt det hele bak seg.

- Jeg syntes han var litt uærlig og ikke stod for det han først sa. Men nå er jeg ferdig med det, det var jeg den dagen «Farmen» var over. Jeg var ikke sur på ham og jeg er ikke det nå heller. Det er en hyggelig tone mellom oss, det er ikke sånn at vi ikke kan se hverandre på gata uten å kaste en øks på hverandre, hehe.

Årsaken til at han valgte øksekast, er fordi han mener at det ikke er like fysisk utfordrende som flere av de andre konkurransegrenene i «Farmen».

I øksekast må man stå stille og være rolig og fokusert, noe IT-konsulenten fra Oslo mener han er god på.

- Jeg tror at Lars Magne anså meg som det svakeste leddet, at det gikk på at jeg var den minste karen. Det er deilig når folk undervurderer deg. Det var David mot Goliat, slik jeg så det. Alle der inne så liksom på Lars Magne som den sterkeste konkurrenten, og så slo en tynn analytiker fra Oslo ham! Jeg kommer nok til å le av det lenge. Det var kanskje ikke så kult for ham som er idrettsmann, men desto kulere for meg, sier Ahmad.

Saken fortsetter nedenfor.

MÅTTE REISE HJEM: Ullvang fikk en stor klem av de andre deltakerne da han i kveldens episode måtte pakke sakene og forlate realitygården. Foto: TV 2
MÅTTE REISE HJEM: Ullvang fikk en stor klem av de andre deltakerne da han i kveldens episode måtte pakke sakene og forlate realitygården. Foto: TV 2 Vis mer

Ullvang erkjenner at han møtte sin overmann i øksekast.

- Jeg så muligheten for at han ville slå meg, ettersom han sa at han hadde kastet øks før. Han hadde gjort hjemmeleksa si. Jeg undervurderte han kanskje litt, men jeg så ikke på ham som det svakeste leddet.

- Det var tøft å være der inne

Forrige uke ble det kjent at Lars Magne Ullvang hadde smuglet inn en kajakk på tv-gården under opptaksperioden - uten samtykke fra verken TV 2 eller produksjonsselskapet.

Han avslørte overfor Dagbladet at han smuglet den med fordi han - i teorien - kunne blitt tatt ut til OL i Rio underveis i innspillinga, som startet i slutten av juli.

Ullvang er nemlig en del av herrelandslaget i padling, og har padlet seg til både gull- og bronsemedalje gjennom karrieren.

Han synes imidlertid ikke at det var et nederlag å ryke ut av konkurransen.

- Det gikk helt, helt fint. Men det var litt vemodig å si ha det til alle sammen. Men det var tøft å være der inne. En ting var det med gutta, men kostholdet var særlig utfordrende. Jeg gikk ned syv kilo på tre uker, så jeg tenkte: «Hvis jeg hadde blitt der inne lenger, hvor ille kunne det blitt?». Så det var kanskje like greit, det er jo nesten bare poteter å spise der inne, sier han.

LES OGSÅ: - Ingen tror på at det er meg