- Jeg måtte drikke meg til mot

Liv Ullmann snakker ut om det hun kaller «et unaturlig forhold» til alkohol.

USIKKER FILMDIVA: Skuespiller, forfatter og regissør Liv Ullmann har vært et internasjonalt kjent navn i mange tiår. Men lenge brukte den norske stjernen alkohol for å bøte på følelser av usikkerhet og mindreverd. Her er hun avbildet under Haugesun Foto: Stella Pictures
USIKKER FILMDIVA: Skuespiller, forfatter og regissør Liv Ullmann har vært et internasjonalt kjent navn i mange tiår. Men lenge brukte den norske stjernen alkohol for å bøte på følelser av usikkerhet og mindreverd. Her er hun avbildet under Haugesun Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Den norske skuespiller- og regissørstjernen Liv Ullmann (73) har hatt en eventyrlig internasjonal karriere, som langt ifra er over.

Men på tross av sin store suksess gjennom mange tiår, har 73-åringen vært mye usikker på seg selv. Det har blant annet medført at hun ikke har smakt alkohol på over tjue år.

- Jeg sluttte å drikke fordi jeg har et unaturlig forhold til alkohol. Så enkelt er det. Jeg syntes alltid det var kjempekoselig å drikke vin med venner, men i motsetning til dem, mente jeg at det ikke var slutt før flasken var tom.
 
- Jeg drakk også fordi jeg er redd for å fly. Og fordi jeg er sjenert. Når jeg drakk, forsvant mye av usikkerheten, sier hun til Dagbladet Magasinet.

Ullmann, som blant annet har vært Oscar-nominert to ganger og som snart skal regissere film i Irland, har derimot aldri drukket på jobb. Og legenden Liv holder det gående på mineralvann: Fremover skal hun også regissere «Et dukkehjem» på Broadway og Tsjekhov-stykket «Onkel Vanja» på Nationaltheatret.

- Heldigvis stoppet jeg i tide, jeg ble aldri alkoholiker. Jeg skjønte at hvis jeg fortsatte å drikke meg til mot for å føle meg likeverdig, ville det utgjøre en fare i min framtid, forteller hun i portrettintervjuet.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Hun tok meg med storm  

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer