- Jeg måtte bremse opp

Mediefokuset ble for mye for MGP-håpet.

TIL MGP: Lørdag deltar sangstjernen Grethe Svensen i den tredje delfinalen i årets MGP, som avholdes i Skien.  Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
TIL MGP: Lørdag deltar sangstjernen Grethe Svensen i den tredje delfinalen i årets MGP, som avholdes i Skien. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer
SEHER.NO:  45 år gamle Grethe Svensen fra Sauda i Rogaland regnes som en av landets mest rutinerte sangere. 

45-åringen, som spiller gitar, piano, melodika og blokkfløyte, har en imponerende pop/soul/gospel-karriere bak seg, og fra 1992 til i dag har hun gitt ut syv soloalbum, hvor tre av dem har solgt til gull. I tillegg har hun gitt ut seks plater med Oslo Gospel Choir, som hun har vært medlem av i en årrekke.

Lørdag debuterer hun i MGP med låten «Like dreamers do», som hun har skrevet sammen med Tommy Berre og Simon Walker, under den tredjedelfinalen som arrangeres i Skien

Overfor Seher.no avslører imidlertid Svensen at hun aldri hadde sett for seg at hun skulle delta i sangkonkurransen.

- Nei, det var vel heller helt motsatt for min del. MGP er noe man ofte ser på, og det er mange meninger om det, i tillegg til at det er et veldig underholdende program. At jeg selv skulle være med hadde jeg imidlertid aldri trodd. Men når jeg først fikk en forespørsel og låten ble godt mottatt, så tenkte jeg at jeg ikke kunne si nei til det her, smiler hun til Seher.no.

Det begynner å bli en del år siden 45-åringen var i rampelyset sist, og artisten innrømmer at det har vært godt med et lite avbrekk.

- Det var en periode for lenge siden hvor det var veldig mye medieoppmerksomhet og fokus, særlig i forbindelse med Oslo Gospel Choir og mine egne plater. Så jeg kom vel til et punkt der jeg tenkte «nå må jeg bare bremse opp litt», forteller hun, og bekrefter at all oppmerksomheten ble litt mye for henne:

- Det var et veldig intenst løp og når jeg tenker på det med sangnivå og det å lage musikk, så har man kanskje behov for en slags pause, hvor man kan gå litt i dybden og tenke litt mer over livet. Man går inn i et lite hi på en måte. Så de siste årene har jeg laget litt «smalere» plater, skrevet nye låter og vært med i musikal og teater, forteller hun.

Var det en bevisst grunn til at du tok en pause fra offentligheten?

- Ja. Det kom til et punkt der det hadde vært veldig mye og et ganske heftig løp, så jeg trengte den tiden, sier hun.

Flere av årets MGP-artister er svært unge og har begrenset erfaring fra musikkbransjen. Dette tror Svensen kan være en fordel for henne.

- Jeg tror nesten uansett så er det en klar fordel å ha erfaring, og være vant til alt presset rundt dette. For det er mye, særlig når det er et så stort og kommersiellt program. Men jeg er også veldig nervøs før jeg skal på scenen, og må konsentrere meg. Hver gang man opptrer er det jo for et nytt publikum, og det er alltid noe som kan skje, sier hun.

Ifølge 45-åringen føler hun seg heller ikke «truet» av å konkurrere med yngre artister. 

- Nei. Jeg gjør egentlig ikke det. Jeg gleder meg på alles vegne, og tenker at det er helt greit. Jeg synes det er fantastisk at mange unge får lov til å prøve seg, og så er jo musikk uanvhegig av alder, smiler hun.

Disse opptrer i Skien:
 
Susperia - Nothing Remains
Noora Noor - Gone With The Wind
Girl Happy - SOS
Grethe Svensen - Like Dreamers Do
The BlackSheeps - Dance Tonight
Stella Mwangi - Haba Haba
The Lucky Bullets - Fire Below

Den tredje delfinalen i MGP avholdes i Skien, og sendes på NRK1 lørdag 29. januar kl. 19.55!

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:    - Jeg så mitt første MGP på asylmottak