FORKJEMPER: Anette Sagen har stått i bresjen for kvinners rettigheter i hoppbakken. Her fra NM i Trondheim i 2008. Dessverre for Sagen hadde hun ikke gode nok resultater til å ta del i OL i Sotsji som ble arrangert i februar. Foto: IMAGO/ All Over Press
FORKJEMPER: Anette Sagen har stått i bresjen for kvinners rettigheter i hoppbakken. Her fra NM i Trondheim i 2008. Dessverre for Sagen hadde hun ikke gode nok resultater til å ta del i OL i Sotsji som ble arrangert i februar. Foto: IMAGO/ All Over PressVis mer

- Jeg måtte bare beskytte meg selv

Skihopper Anette Sagen åpner opp om den tunge tiden etter OL-vrakingen.

SEOGHØR.NO: I februar i år ble det for første gang arrangert hopp for kvinner i normalbakke under OL, og den norske skihopperen Anette Sagen (29) hadde sett frem til å ta del i det historiske rennet.

Men ting gikk ikke helt som planlagt for den talentfulle skihopperen, som på grunn av for dårlige resultater ikke fikk lov til å delta i konkurransen.

Det gikk hardt innpå Sagen - som for 10 år siden markerte seg som forkjemper for kvinners rettigheter i hoppsporten da hun og flere andre jenter ble nektet å være prøvehoppere i Vikersund.

GIR SEG IKKE: Til vinteren stiller Anette Sagen i sitt fjerde VM-mesterskap på rad, når hopprennet arrangeres i Falun i Sverige. Her fra continentalcupen i Tyskland i 2009. Foto: IMAGO/ All Over Press
GIR SEG IKKE: Til vinteren stiller Anette Sagen i sitt fjerde VM-mesterskap på rad, når hopprennet arrangeres i Falun i Sverige. Her fra continentalcupen i Tyskland i 2009. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Til VG Sporten forteller Sagen at hun til slutt ble nødt til å skru av telefonen og legge hoppskiene på hylla for en stund:

- Det ble for heftig i vinter. Jeg måtte bare beskytte meg selv.

Hun legger til:

- På en skala over skuffelse fra én til ti, så var dette 12.

I november 2012 fortalte Sagen til VG at hun vurderte å legge opp etter OL i Sotsji. Men til tross for OL-nedturen har hun bestemt seg for å fortsette, og deltar i sitt fjerde verdensmesterskap i Falun til vinteren:

- Det tok meg ikke mer enn fem minutter å finne ut at jeg skulle fortsette. Skihopping er ingen vanlig jobb. Men det er tross alt dette som er mitt liv, sier hun til avisen.

LES OGSÅ: - Jeg har lyst til å møte «the love of my life»