- Jeg måtte bare beskytte meg selv

Skihopper Anette Sagen åpner opp om den tunge tiden etter OL-vrakingen.

FORKJEMPER: Anette Sagen har stått i bresjen for kvinners rettigheter i hoppbakken. Her fra NM i Trondheim i 2008. Dessverre for Sagen hadde hun ikke gode nok resultater til å ta del i OL i Sotsji som ble arrangert i februar. Foto: IMAGO/ All Over Press
FORKJEMPER: Anette Sagen har stått i bresjen for kvinners rettigheter i hoppbakken. Her fra NM i Trondheim i 2008. Dessverre for Sagen hadde hun ikke gode nok resultater til å ta del i OL i Sotsji som ble arrangert i februar. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I februar i år ble det for første gang arrangert hopp for kvinner i normalbakke under OL, og den norske skihopperen Anette Sagen (29) hadde sett frem til å ta del i det historiske rennet.

Men ting gikk ikke helt som planlagt for den talentfulle skihopperen, som på grunn av for dårlige resultater ikke fikk lov til å delta i konkurransen.

Det gikk hardt innpå Sagen - som for 10 år siden markerte seg som forkjemper for kvinners rettigheter i hoppsporten da hun og flere andre jenter ble nektet å være prøvehoppere i Vikersund.

GIR SEG IKKE: Til vinteren stiller Anette Sagen i sitt fjerde VM-mesterskap på rad, når hopprennet arrangeres i Falun i Sverige. Her fra continentalcupen i Tyskland i 2009. Foto: IMAGO/ All Over Press
GIR SEG IKKE: Til vinteren stiller Anette Sagen i sitt fjerde VM-mesterskap på rad, når hopprennet arrangeres i Falun i Sverige. Her fra continentalcupen i Tyskland i 2009. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

Til VG Sporten forteller Sagen at hun til slutt ble nødt til å skru av telefonen og legge hoppskiene på hylla for en stund:

- Det ble for heftig i vinter. Jeg måtte bare beskytte meg selv.

Hun legger til:

- På en skala over skuffelse fra én til ti, så var dette 12.

I november 2012 fortalte Sagen til VG at hun vurderte å legge opp etter OL i Sotsji. Men til tross for OL-nedturen har hun bestemt seg for å fortsette, og deltar i sitt fjerde verdensmesterskap i Falun til vinteren:

- Det tok meg ikke mer enn fem minutter å finne ut at jeg skulle fortsette. Skihopping er ingen vanlig jobb. Men det er tross alt dette som er mitt liv, sier hun til avisen.

LES OGSÅ: - Jeg har lyst til å møte «the love of my life»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer