- Jeg må si at jeg er ganske sliten

For Marit Christensen var det viktig å fullføre boken om Wenche Behring Breivik.

SEOGHØR.NO: Allerede før den var utgitt fikk boken «Moren» om Anders Behring Breiviks mor Wenche massiv oppmerksomhet.

Wenche Behring Breivik døde i mars i år og det har i ettertid vært usikkert om boken skulle gis ut og om Wenche godkjente boken. Torsdag snakket forfatter Marit Christensen med pressen og fortalte hvorfor det var viktig å gi ut «Moren».

MØTTE PRESSEN: Marit Christensen har skrevet boken "Moren" om Wenche Behring Breivik.  Foto: Morten Eik/Se og Hør
MØTTE PRESSEN: Marit Christensen har skrevet boken "Moren" om Wenche Behring Breivik. Foto: Morten Eik/Se og Hør Vis mer

- Innledningsvis var jeg i sterk tvil om jeg ville ta denne oppgaven i det hele tatt. 22. juli-hendelsene er så mye større enn oss enkeltmenneskene. Jeg følte meg ganske ydmyk over å være den som måtte ta på meg denne oppgaven. Jeg følte at jeg måtte. Det var mitt samfunnsoppdrag, sa Christensen til pressen.

Underveis i skriveprosessen var Behring Breivik usikker på om hun ville at boken skulle utgis, men Christensen understreket flere ganger at Wenche godkjente bokplanen to måneder før hun døde.

- Den siste avtalen, som vi inngikk to måneder før hun døde, ble det besluttet at jeg skulle få eneansvaret for å skrive boken. Og hun ville at jeg skulle skrive den ferdig.

Christensen fortalte også at hun nå var veldig sliten som et resultat av den krevende bokprosessen.

- Wenche klarte ikke å stille opp. Den trøkken ble for stor, derfor tok hun initiativ ovenfor meg. I løpet av det siste 1,5 året har dette betydd konstant stress. Jeg må si at jeg er ganske sliten.

LES OGSÅ: Han har Norges minste hånd