STRENGT TRENINGSREGIME: Jørn Hoel skal forandre på sin egen livsstil for å fullføre maraton i slutten av mai. Selv sier han at han også gjør det for å leve lenger. Foto: Stella Pictures
STRENGT TRENINGSREGIME: Jørn Hoel skal forandre på sin egen livsstil for å fullføre maraton i slutten av mai. Selv sier han at han også gjør det for å leve lenger. Foto: Stella PicturesVis mer

- Jeg må gjøre dette for å overleve

Jørn Hoel har satt seg et stort mål etter hjerteinfarktet.

FIKK HJERTEINFARKT: I 2005 fikk Hoel hjerteinfarkt på scenen i Bodø. Foto: SCANPIX
FIKK HJERTEINFARKT: I 2005 fikk Hoel hjerteinfarkt på scenen i Bodø. Foto: SCANPIX Vis mer

SEOGHØR.NO: 31. mai arrangeres «Rock 'n' roll Maraton» i Oslo. Der har artisten Jørn Hoel sagt ja til å delta, og fram mot den tid skal han følge et strengt treningsprosjekt.

Selv sier han at han ønsker å leve litt lenger, spesielt med tanke på barn og barnebarn.

- Jeg er nødt til å gjøre dette for å overleve, men jeg kommer ikke til å bli en spinngal asket og gå gjennom harde slankekurer. Dette dreier seg om å komme opp av sofaen, trene litt, komme i form og kombinere dette med ernæringsbevissthet. Dette skal ikke handle om slanking, men om helse, sier Hoel til VG.

Hoel skal følges opp fra 1. januar av Volvat medisinske senter, og hver uke frem mot maratonet gjester han Nitimen på NRK P1.

Hoel forklarer at han forstod det var på tide å skifte livsstil da han i 2005 fikk hjerteinfarkt på scenen under en konsert i Bodø.

- For åtte år siden fikk jeg hjerteinfarkt på scenen. Det ligger i familien - min far døde av hjertesvikt før han ble femti - så jeg visste med en gang hva det var. Det ironiske var at det skjedde mens jeg sang «Ei hand å holde i». Den skrev jeg til TV-aksjonen «Hjerte for livet» i 1987.