ÅPENHJERTIG: Blogger Mia Gundersen har kun blogget dette året, men har utmerket seg med sine personlige innlegg. Nå er hun nominert til «Årets blogger» på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: www.miagundersen.no/ Privat
ÅPENHJERTIG: Blogger Mia Gundersen har kun blogget dette året, men har utmerket seg med sine personlige innlegg. Nå er hun nominert til «Årets blogger» på Se og Hørs kjendisgalla. Foto: www.miagundersen.no/ Privat Vis mer

- Jeg lurte på hvordan det skulle gå

Mia Gundersen måtte kaste seg rundt da hun skulle reise til andre siden av jorda, stod midt oppi et samlivsbrudd og skulle starte blogg - med en halv dags opplæring.

Publisert

SEOGHØR.NO: Det var nok mange som ble overrasket da sanger, skuespiller og TV-profil Mia Gundersen (55) ved nyttårstider annonserte at hun skulle bli blogger.

Bloggingen begynte med en reise til Bali sammen med sønnen Daniel, og i løpet av 2016 har Mia skrevet en rekke innlegg om nære, personlige og tøffe temaer på bloggen.

Artistens åpenhjertige blogginnlegg har sikret henne en plass blant de nominerte til «Årets blogger» i Se og Hør, en pris som deles ut på Kjendisgallaen 6. november.

I anledning nominasjonen har Mia plukket ut sitt favorittinnlegg, som går under tittelen «Mobbing tar liv. Jeg er heldig som lever». Der forteller hun om hvordan hun ble utsatt for omfattende mobbing i oppveksten, men at hun kom seg styrket ut av det.

- Jeg ønsker å bruke hele min erfaring som voksen kvinne på å hjelpe andre som har opplevd noe av det samme. Det å være åpen og ærlig om vanskelige ting er noe vårt samfunn trenger, tror jeg, forteller Mia om blogginnlegget til Seoghør.no i dag.

Rørt av mobbe-tragedie

Mia sier at bakgrunnen for det personlige innlegget var en tragisk mobbesak som ble omtalt i media. Tobarnsmoren blir alltid svært berørt når hun hører om unge mennesker som sliter.

FORNØYD: - Det er veldig stas, utrolig kjekt! Jeg har gått rundt og vært kry hele veien, sier Mia Gundersen om «Årets blogger»-nominasjonen.  Foto: Andreas Fadum
FORNØYD: - Det er veldig stas, utrolig kjekt! Jeg har gått rundt og vært kry hele veien, sier Mia Gundersen om «Årets blogger»-nominasjonen. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Vil du være med og stemme på «Årets blogger»? Det kan du gjøre her - eller nederst i saken!

- I dette tilfellet var det en historie om en gutt som tok livet sitt, han var bare 12 eller 13 år, på grunn av mobbing. Det var grusomt og rørte meg veldig, og jeg ble trigget til å skrive noe om det.

- Jeg ønsket å formidle at man som mobbeoffer kan komme seg ut av det, gå videre og bli fine mennesker.

- Hvordan var det å gå tilbake til tiden du ble mobbet da du skulle skrive dette innlegget?

- Jeg gikk tilbake i fortiden min da jeg gav ut boken min «Jeg er Mia» i 2008, og det er noe av det mest forløsende jeg har gjort. Det å skrive om vonde ting kan være ekstremt bra. Det er nesten sånn at jeg kan anbefale folk som sliter å sette ord på tingene og skrive det ned. Det som ligger i fortiden er noe man kan føle seg infisert av, man må det opp for å bli kvitt det.

55-åringen forteller at hun fikk mange positive tilbakemeldinger etter hun publiserte det åpenhjertige innlegget i april.

- Jeg tror folk har et behov for å høre om de ærlige og nære tingene, men uten at de skal synes synd på deg. Jeg er et menneske som lever i min tid, som har en bagasje, men jeg synes ikke synd på meg selv. Det er gjennom smerte vi vokser og finner ut hvilken vei vi vil gå. Det «finstiller» apparatet vårt, på et vis, sier hun. 

- En fin balansegang

Det var altså kort tid etter at det ble kjent at Mia og ektemannen Marcel Leliënhof (50) skulle skilles, at «Norske talenter»-dommeren startet å blogge.

- Jeg lurte på hvordan det skulle gå. Da jeg starta bloggen var det så vidt jeg hadde lært meg noe som helst, jeg hadde en halv dag opplæring like før jul og skulle reise til Bali allerede 3. januar, sier hun.

Selv om hun har delt en rekke personlige innlegg, forteller hun at hun tenker nøye over hva hun deler med leserne. 

- Tidligere har jeg vært veldig kreativ med tanke på skriving, men i forbindelse med separasjonen har jeg sittet litt fast i en slags avmaktsfølelse. Så til blogginnleggene mine har jeg stort sett blitt inspirert av andre ting. De tingene jeg har skrevet om bruddet har vært veldig terapeutiske, men jeg har vært varsom med hvordan jeg har skrevet ting. Jeg har ikke ønsket å skrive noe på feil måte, det er en veldig fin balansegang dette her, sier hun.

Saken fortsetter nedenfor.

YNGSTESØNNEN: Det var mens Mia Gundersen og hennes yngste sønn, Daniel, var på tur i Bali at Mia startet opp bloggen. Her er de sammen på TV 2s vårlansering i 2013. Foto: Andreas Fadum
YNGSTESØNNEN: Det var mens Mia Gundersen og hennes yngste sønn, Daniel, var på tur i Bali at Mia startet opp bloggen. Her er de sammen på TV 2s vårlansering i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Da jeg startet bloggen gikk jeg inn i nye faser av livet. Jeg er jo nyseparert nå, og kommer til å skrive en del fra min nye tilværelse.

- Hva synes du om å bli nominert til Årets blogger?

- Det er en stor glede å bli nominert. Det er også veldig kjekt på vegne av voksne damer! Jeg har virkelig tro på mangfoldet i bloggsfæren. Vi trenger at alle aldre er synlige, og det kan være en plass der for alle slags folk.

Mias blogg er utviklet og designet av REDINK, som er et selskap i Aller-konsernet. Det er Allers salgsselskap for blogg, AdLink Media, som har signert den populære artisten.

Stem på «Årets blogger» nedenfor!

[views:embed:node_embed:block:89201]

LES OGSÅ: Ari Behn kapret drømmejobb

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer