SLUTTET MED BARBERIGN: Tidligere supermodell og forfatter Renee Toft Simonsen sluttet å barbere seg i en periode etter at hun sluttet som modell.  Foto: Scanpix
SLUTTET MED BARBERIGN: Tidligere supermodell og forfatter Renee Toft Simonsen sluttet å barbere seg i en periode etter at hun sluttet som modell. Foto: ScanpixVis mer

- Jeg lot håret vokse alle steder

Men da ble supermodell Renée Toft Simonsen møtt med avsky...

SEHER.NO: Danske Renée Toft Simonsen (43) ble en av 80-tallets største internasjonale toppmodeller, da hun vant "Supermodel of the World"-konkurransen i 1982.

43-åringen ble raskt en ettertraktet stjerne og prydet forsider på motemagasiner som Elle, Vogue og Tatler. Hun var også sammen med Duran Duran-stjernen John Taylor.

I 1989 gikk hun imidlertid lei modellyrket og droppet ut av moteindustrien. Samtidig endte hun forholdet til Taylor.

I dag er hun barnebokforfatter, samt spaltist for danske Femina, men snakker fortsatt mye om sine gamle supermodell-dager.

Og i et ferskt innlegg i ukebladet anmelder hun en bok som blant annet tar for seg kvinner og barbering. Ifølge Simonsen er nemlig dette et tema hun brenner sterkt for, da hun mener at vi har utviklet en "kroppsredd kultur".

Boken handler om en kvinne som barberer seg nedentil, skader seg, og så nekter å gjøre det samme igjen. Den skal ha fått enorm oppmerksomhet i Danmark, og mange har reagert med avsky,skriver danske Se og Hør.

Simonsen på sin side mener man burde sette en stopper på dette "hysteriet" og avslører blant annet at hun sluttet å barbere seg etter modellkarrieren.

- Da jeg stoppet min modellkarriere farget jeg håret og lot være å barbere meg. Jeg lot håret vokse alle steder det er naturlig at det vokser, i protest mot at alt skulle være perfekt. Blant annet fikk jeg hår under armene for første gang i mitt liv, forteller hun.

Ifølge 43-åringen vekket dette veldig sterke reaksjoner.

- Det var ikke noe folk så på med milde øyne. Man skal jo ikke bryte med konvensjonene og de kulturelle normene folk har. I vår kultur kan kvinner tydeligvis ikke ha hår under armene eller lukte kvinne, sier hun.

At det å ikke barbere seg er svært tabu i moteindustrien, viste den norske supermodellen Vendela Kirsebom tydelig, da hun var gjestedommer i "America's Next Top Model" i fjor.

En av deltagerne hadde nemlig glemt å barbere seg under armene, noe som gjorde Kirsebom direkte sint.

- Hva er det med håret jeg ser under armene. Hva er det som skjer her? Vi må vite om du i hele tatt tar dette seriøst, raste Vendela den gang.

Likevel er det fortsatt mange stjerner som liker å bryte med konvensjonene og har flere ganger vist seg litt hårete både her og der.

Superstjernen Julia Roberts skapte sjokkbølger på den røde løperen da hun ankom med ankom med hårete armhuler i 1999, og popstjerner som Beyonce og Britney har gjort det samme.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring oss på vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Viste frem hårete armhule!