- Jeg løp seks dager etter at Alexander ble født

Håndball-stjernen Heidi Løke er overbevist om at Marit Bjørgen kommer til å komme tilbake i toppform etter fødselen.

GULLGUTTT: Heidi Løke og sønnen Alexander (8) på Gardermoen etter at håndballandslaget kom hjem til Norge etter å ha vunnet VM-finalen I Brasil.  Foto: NTB scanpix
GULLGUTTT: Heidi Løke og sønnen Alexander (8) på Gardermoen etter at håndballandslaget kom hjem til Norge etter å ha vunnet VM-finalen I Brasil. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: Denne uken kom den gledelige nyheten om at ski-dronning Marit Bjørgen (34) venter barn.

Det er flere som er spente på om Bjørgen kommer til å vende tilbake til proffkarrieren etter fødselen, og i et intervju med VG Sporten er det flere av Norges kvinnelige toppidrettsutøvere som forteller at svangerskapet gjorde dem sportslig sterkere.

Blant dem er den OL-vinnende håndballspilleren Heidi Løke (32). Som 24-åring ble hun mamma til sønnen Alexander, og var tilbake i trening bare noen dager etter fødselen:

- Jeg var så heldig at jeg hadde topp oppfølging av lege og ikke noen problemer. Dermed trappet jeg ikke ned på treningen før den siste måneden før fødeselen. Jeg løp seks dager etter at Alexander var kommet, sier hun til avisen.

- Ingen ting er vondt etter en fødsel. En tøff BIP-test er ingen ting lenger. Det kjentes nesten som jeg svevde da jeg løp, etter å ha fått av meg kiloene etter fødselen, legger hun til.

BLIR MAMMA: Denne uken ble det kjent at skistjernen Marit Bjørgen er gravid. Terminen er satt til desember. Foto: NTB scanpix
BLIR MAMMA: Denne uken ble det kjent at skistjernen Marit Bjørgen er gravid. Terminen er satt til desember. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Har planer om å komme tilbake

Det var Bjørgen selv som bekreftet den gledelige nyheten om sin kommende baby under et pressemøte med langrennsjentene i Hemsedal tirsdag formiddag. Til TV2 Nyhetskanalen åpnet hun opp om fremtiden i skisporet:

– Jeg er ikke ferdig som skiløper, og jeg har en plan om å komme tilbake. Målet er VM i Lahti i 2017.

Bestefar Bjørgen jubler

Det var stor glede blant det norske folk da nyheten om at skistjernen er gravid ble kjent, men for familien Bjørgen er det nok ekstra stas at 34-åringen endelig utvider familien. Skal vi tro bestefar Ola Ivar Bjørgen ble nyheten tatt imot med ellevill jubel:

- Det blir artig det da!

Fra før har Ola Ivar fire barnebarn, og er blitt en dreven bestefar:

- Ja, det kan du si!

STOLT BESTEFAR: Til vinteren blir Ola Ivar Bjørgen bestefar til sitt femte barnebarn. Her er far og datter fotografert i 2004.
  Foto: Arne Nordtømme
STOLT BESTEFAR: Til vinteren blir Ola Ivar Bjørgen bestefar til sitt femte barnebarn. Her er far og datter fotografert i 2004. Foto: Arne Nordtømme Vis mer

Gråt av glede for venninnen

Også Bjørgens tidligere lagkamerat, Vibeke Skofterud, gledet seg på vegne av den kommende mammaen.

- Jeg gråt faktisk av glede da jeg fikk vite det, sier Skofterud til Seoghør.no.

Hun forteller at Bjørgen har hatt et sterkt ønske om å bli mamma.

- Jeg vet hvor mye hun har ønsket seg barn. Så det var stor lykke, også for meg, å få den gode nyheten om at hun får ønsket sitt oppfylt.

BLIR FORELDRE: Marit og Fred Børre kan endelig slippe jubelen løs - snart får de sitt første felles barn. Fra før har Lundberg en sønn fra et tidligere forhold.
BLIR FORELDRE: Marit og Fred Børre kan endelig slippe jubelen løs - snart får de sitt første felles barn. Fra før har Lundberg en sønn fra et tidligere forhold. Vis mer

Til Se og Hør fortalte Bjørgen i januar:

– Det er klart jeg vil ha barn. Vi blir jo ikke yngre og yngre. Jeg håper det skjer før Fred er blitt så gammel at jeg får to barn å passe på!

Hun og samboeren Fred Børre Lundberg (45) har vært et par siden 2005. De møttes for første gang møtte under VM i Oberstdorf det samme året.

LES OGSÅ: - Det er ikke en selvfølge å få barn