Mads Hansen:

- Jeg lo ikke av Bakke

Programlederen møtte denne uken Erland Bakke i retten. Der satt latteren løst for flere.

STRAFF: Mads Hansen mener Erland Bakke bør få fengselsstraff. Reporter/video: Emma Eriksson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGHUS (Se og Hør): Denne uken har tidligere kjendismanager Erland Bakke (43) møtt i retten, tiltalt for å ha lagt frem en fabrikkert e-post i forbindelse med et søksmål. Tiltalen bekreftet han selv overfor Se og Hør i mars.

Han er tiltalt på tre punkter, blant annet for å ha gitt uriktig forklaring og forfalsket et dokument. På spørsmål om han erkjenner straffskyld, sa han onsdag morgen at han ikke er skyldig.

Torsdag la aktor frem påstand om 30 dagers ubetinget fengsel for Bakke.

Under forklaringen onsdag, var det flere av de oppmøtte som lo og smilte av det Bakke la frem i forklaringen.

REAGERER: Linn og Øystein fra «Ex on the Beach» er sjokkerte over hva voksne mennesker skriver i kommentarfeltet. Reporter: Celina Morken. Video: Luna Lea Vis mer

Latter i salen

I Bakkes frie forklaring dro han blant annet opp en kronikk fra Se og Hørs redaktør Ulf Andersen, i etterkant av at Se og Hør hadde skrevet en reportasje om Mads Hansen (38).

Denne ble senere meldt inn til PFU av Hansen, men utvalget ga Se og Hør medhold i sine argumenter og konkluderte med at bladet ikke hadde brutt god presseskikk.

«Farmen»-programleder Mads Hansen raste etter en reportasje i forrige ukes Se og Hør. Hevnen var å dele privatadressen og telefonnummeret til redaktøren, med en halv million følgere» skrev Andersen den gang.

Det, blant flere ting, fikk flere oppmøtte i salen til å trekke på smilebåndet, humre eller le - deriblant Mads Hansen, Morten Ramm, Kim Wigaard og Tina Rekdal. De tre sistnevnte satt på tilhørerbenken.

- Det er jo på en måte absurditeten i dette. Jeg skal ikke legge meg oppi forsvaret til Bakke, men jeg humret da et av bevisene hans var en kronikk fra Se og Hørs redaktør om at jeg var en dust. Det syns jeg var komisk, sier Hansen til Se og Hør torsdag.

ERSTATNING: Mads Hansen la frem krav om erstatning for advokatutgifter på 80 000 kroner. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
ERSTATNING: Mads Hansen la frem krav om erstatning for advokatutgifter på 80 000 kroner. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Vis mer

- Ja, jeg humret, og jeg så det var flere andre som også gjorde det, for det er sånn jeg har lært å kjenne ham (Bakke, journ.anm.).

- Ville ikke være respektløs

Hansen forteller likevel at han bevisst prøvde å beherske seg, fordi han ikke ville at Erland Bakke skulle se at han smilte.

Han avviser imidlertid at han lo.

REISER SEG: Johnny Depp fortsetter sin forklaring i rettssaken hvor han har saksøkt ekskona, Amber Heard, for ærekrenkelse. Video: Reuters. Vis mer

- Hvis vi hadde snudd på rollene, og det var du som sto og forsvarte deg. Hva hadde du tenkt om at folk lo av det du sa?

- Jeg satt og smilte, men ikke noe høylytt latter. Det er egentlig et bevis på at jeg ikke ville være respektløs. Jeg holdt meg for munnen for å ikke gjøre noe nummer av det - for det er jeg enig i at er respektløst, sier han, og legger til:

- Uansett hvor uenig man er med en motpart, så skal man ikke distrahere dem eller være respektløs i retten.

«Ape i bur»

Grunnen til at Bakke dro opp Se og Hør-redaktørens kronikk i forklaringen sin, var for å understreke poenget om at Hansen «henger ut» folk på sosiale medier - for hundre tusenvis av følgere.

- Ikke alt han (Mads Hansen, red.anm.) legger ut er gøy. Mye av det kan gjøre mye skade og kan påvirke andre mennesker svært mye. Det prøvde jeg å kommunisere, og hadde mye bevis på hvordan de han har hengt ut har blitt påvirket av det, var blant det han sa i forklaringen.

I forklaringen nevnte han for øvrig også Tina Rekdal og Morten Ramm, blant annet ved å forklare seg om tidligere konflikter.

- MÅTTE FÅ KONSEKVENSER: Programleder Mads Hansen er svært opprørt over at flere deltakere valgte å bryte reglene under «Farmen»-innspillinga. Vis mer

Erland Bakke skriver i en sms til Se og Hør at flere har blitt invitert til retten for å se på ham som en «ape i et bur». Han skriver også at Hansen denne uken gikk ut i Dagbladet og sa at han ønsket ham dømt. Han fortsetter:

- I går kveld fikk jeg opplyst at Hansen hadde invitert fire personer som jeg har vært i konflikt med og som VG har laget sak om til å sitte på tilskuerbenken for å se på meg som en «ape i bur». At de bruker tid på en sak de ikke er involvert i tyder på at de ønsker mer oppmerksomhet på min bekostning, mener Bakke.

Mads Hansen avviser på sin side at han har invitert noen til å følge rettssaken.

- Selvsagt har jeg pratet med noen, men at jeg har invitert dem er feil.

- Dette er en mann som vi har kunnet lese har herset med disse menneskene over lengre tid, og jeg tipper at de som meg synes det var rettferdig å se ham som tiltalt i retten, sier Mads Hansen.

Dommen er ventet i løpet av to uker.

LES OGSÅ: Takket nei til «Farmen kjendis»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer