- Jeg lider av skader etter strålingen

Ni år etter kreftbehandlingen fikk Roxette-vokalist Marie Fredriksson flere helseproblemer.

SLITER MED Å GÅ: Roxette-vokalist Marie Fredriksson avslører i den nye selvbiografien sin, som slippes i Sverige 14. oktober, at stråleskader etter kreftsykdommen fortsatt plager henne. Her er hun - sittende - på scenen med makker Per Håkan Gessle i Kalmar i midten av juli.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
SLITER MED Å GÅ: Roxette-vokalist Marie Fredriksson avslører i den nye selvbiografien sin, som slippes i Sverige 14. oktober, at stråleskader etter kreftsykdommen fortsatt plager henne. Her er hun - sittende - på scenen med makker Per Håkan Gessle i Kalmar i midten av juli. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Høsten 2002 opplevde Marie Fredriksson (57) marerittet, da hun ble diagnostisert med hjernekreft etter et stygt fall.

Den ondartede svulsten ble operert bort, og Roxette-vokalisten gjennomgikk både cellegift- og strålebehandling.

Tre år senere ble hun frisktmeldt, og hun og Roxette-makker Per Håkan Gessle (56) har både vært i studio og spilt konserter sammen.

Men selv om 57-åringen er takknemlig over livet, sliter hun fortsatt med ettervirkninger av kreftbehandlingen.

I sin nye selvbiografi, «Kärleken till livet», forteller Roxette-stjernen at hun lider av skader etter strålebehandlingen. Hun har problemer med førligheten i både en fot, et ben og en hånd, skriver hun i boken ifølge Expressen.

Saken fortsetter under bildene.

GIR SEG IKKE: Roxette har turnert Europa rundt i sommer, på tross av Marie Fredrikssons helsemessige utfordringer. Her er hun på scenen i henholdsvis Amsterdam den 27. mai, Cologne den 24. juni og Hamburg dagen etter. Foto: NTB Scanpix
GIR SEG IKKE: Roxette har turnert Europa rundt i sommer, på tross av Marie Fredrikssons helsemessige utfordringer. Her er hun på scenen i henholdsvis Amsterdam den 27. mai, Cologne den 24. juni og Hamburg dagen etter. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avhengig av ledsager

Marie Fredriksson forteller at hun begynte å slite med foten først ni år etter kreftsykdommen. Stjernen skriver at foten har en tendens til å vri seg og gi henne problemer med balansen, og at hun har ramlet mange ganger.

- Jeg er blitt mye reddere for å bevege meg på egenhånd. Det er tragisk. Jeg går ikke engang ut i hagen alene lenger. Jeg må ha noen å holde meg i, selv på korte strekninger, forteller hun i boken.

I år har Roxette turnert sammen igjen, men Fredriksson har sittet på en stol under konsertene og blitt støttet på og av scenen.

Foten er blitt behandlet med botoxinnsprøytninger, men dette har tydeligvis ikke fungert optimalt.

Saken fortsetter under bildet.

EN GOD STØTTE: I selvbiografien sin skryter Marie Fredriksson av støtten ektemannen Mikael Bolyos har vist henne. Her er paret, som giftet seg i 1994 og har to barn sammen, i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O´Neill sommeren 2013. Roxette spilte på bryllupsfesten. Foto: TT NYHETSBYRÅN
EN GOD STØTTE: I selvbiografien sin skryter Marie Fredriksson av støtten ektemannen Mikael Bolyos har vist henne. Her er paret, som giftet seg i 1994 og har to barn sammen, i bryllupet til prinsesse Madeleine og Chris O´Neill sommeren 2013. Roxette spilte på bryllupsfesten. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

- Jeg tror at alle som har et eller annet handikap forstår hvordan det er. Har man vansker med å gå, vansker med å lese eller med å klare seg på en annen måte, så blir man utenfor. Det skjer automatisk, skriver Roxette-vokalisten åpenhjertig, ifølge Expressen.

Marie Fredriksson har tidligere fortalt at hun fremdeles har vanskeligheter med å skrive og lese lange tekster. I tillegg er synet på det ene øyet hennes sterkt nedsatt og hun sliter med hukommelsen, røper hun i selvbiografien.

LES OGSÅ: «Mamma Mia»-Amanda brøt med kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer