Lady Gaga:

- Jeg lider av en alvorlig sykdom

Lady Gaga snakker åpent om sin diagnose for første gang.

<div>ÆRLIG: Superstjerna Lady Gaga forteller åpenhjertig om at hun lever med diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Foto: NTB Scanpix</div>
ÆRLIG: Superstjerna Lady Gaga forteller åpenhjertig om at hun lever med diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD). Foto: NTB Scanpix
Vis mer

I forbindelse med et besøk til et senter for hjemløse unge i LHBT-miljøet i november, har superstjernen Lady Gaga for første gang avslørt at hun lever med diagnosen posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Ifølge The Guardian ble møtet med ungdommene filmet, og sendt på amerikansk TV i går kveld.

- Jeg fortalte ungdommene at jeg lider av en alvorlig psykisk sykdom. Jeg lider av PTSD. Jeg har aldri fortalt noen om dette, men støtten fra leger, familien min og venner har reddet livet mitt, sier hun.

- Mental lidelse

Det er om lag to år siden artisten åpenhjertig avslørte i et radiointervju med Howard Stern at hun ble seksuelt misbrukt da hun var 19 år.

STRÅLTE: Lady Gaga på British Fashion Awards mandag. Foto: Scanpix
STRÅLTE: Lady Gaga på British Fashion Awards mandag. Foto: Scanpix Vis mer

Overgriperen var 20 år eldre enn Gaga, og hun forsøker fortsatt å takle de vonde tankene rundt hendelsen.

- Jeg lever med en psykisk lidelse, og kjemper mot dette hver dag, sier Gaga, som ønsker å vise andre mennesker med lignende traumer at det likevel er mulig å leve et godt og normalt liv.

- Ville aldri forsvinne

Sangerinnen led lenge i stillhet før hun søkte hjelp for den traumatiske opplevelsen.

- Jeg vet ikke hva jeg tenkte, men jeg fortalte det ikke til noen. Og i lang tid innrømmet jeg det ikke engang for meg selv, sa hun til Stern i 2014.

- Men så innså jeg at i stedet for å drikke alkohol og drive med annet tull, så måtte jeg ta tak i problemet. Hvis ikke ville det aldri forsvinne.

Gaga vil heller ikke at overgrepet skal definere henne som person.

- Jeg blir forbannet hvis noen sier at alt det kreative jeg har gjort henger sammen med hva en drittsekk gjorde mot meg, sier hun.

LES OGSÅ: Se hvem som glitret mest på London Fashion Awards