Svein Østvik:

- Jeg levde som en alkoholiker

Den populære realitydeltakeren åpner opp om avhengighet og rusmisbruk i et nytt intervju.

ÆRLIG: Svein Østvik har deltatt på en rekke TV-programmer, og blitt en populær figur for det norske TV-publikummet. Nå forteller han om livets mørke sider i et nytt intervju med Dagbladet Magasinet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
ÆRLIG: Svein Østvik har deltatt på en rekke TV-programmer, og blitt en populær figur for det norske TV-publikummet. Nå forteller han om livets mørke sider i et nytt intervju med Dagbladet Magasinet. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Charterfeber»-profilen Svein Østvik (58) ble raskt en publikumsfavoritt da han deltok på kjendisutgaven av «Farmen» i 2019. Han fikk tusenvis av henvendelser fra TV-seerne etter at han måtte sjekke ut fra gården, så det er ingen tvil om at 58-åringen sjarmerte seg inn det norske folks hjerter.

Det kan skyldes Østviks gode humør og smittende latter, men muligens også hans åpenhet om livets skyggesider. «Charter-Svein» har gjennom mange år slitt med rusproblemer, og snakket ærlig om avhengighet til både piller og alkohol i intervjuer med mediene.

I et nytt intervju med Dagbladet Magasinet, åpner TV-profilen nå opp om sine tunge år med rusmisbruk, og avhengighet til alkohol, tobakk og gambling. I dag har 58-åringen roet seg og kuttet alkoholforbruket betraktelig.

- Fra 1990 til 1996 levde jeg som en alkoholiker. Mange blir sinte når man sier at du «har vært alkoholiker», men jeg syns det er en fallitterklæring å si at du er alkoholiker for alltid. Nå har jeg lært å begrense meg, sier Østvik til Dagbladet.

VEKTTAP: Charter-Svein viser fram og forteller om forandringen kroppen hans gikk gjennom på «Farmen»-gården. Vis mer

Gikk i terapi

Østvik har gått gjennom en rekke forandringer den siste tiden. TV-profilen har sluttet å røyke og gamble, og festingen er blitt mye mindre. Han innrømmer også i intervjuet at han har gått i terapi for å ta tak i årsakene til avhengigheten.

58-åringen ble landskjent som deltaker i realityprogrammet «Charterfeber» som ble sendt på TV3 for første gang i 2006. På «Farmen kjendis»-gården fortalte Østvik også åpenhjertig om det vanskelige forholdet til sin far i oppveksten.

Da Østvik drakk på det verste på 1990-tallet, ble imidlertid far og sønn forsonet, forteller han til Dagbladet Magasinet.

- Det ble en omveltning i livet da jeg snakket ut med ham og han ba om unnskyldning. Jeg gikk fra å være redd for faren min, til forsoning og tilgivelse.

Som nevnt har Østvik flere ganger tidligere snakket om barndommen, og i et intervju med Se og Hør i mars 2019, fortalte 58-åringen at han har søkt tilflukt i alkoholen, og at han i perioder kunne drikke opp til 40 øl om dagen.

Lenge slet Svein med å takle de vonde barndomsminnene og prestasjonsangsten, og dermed ble veien til flaska kort.

- De fleste drikker bort vonde følelser, men for meg var det stikk motsatt. Jeg drakk for å stoppe lykkefølelsen. Det var vanskelig for meg å takle de sterke og talentfulle sidene mine, som ikke ble sett i oppveksten. Hver gang jeg hadde et lykkelig øyeblikk, måtte jeg drikke meg ned igjen, sa «Farmen kjendis»-profilen den gang.

KUPPER SENDINGEN: Svein Østvik vant «årets kjendis»-prisen under årets kjendisgalla, og forteller om den tunge tiden. Midt i intervjuet avbryter Ulrikke Falch på merkelig vis. Video: Christian Wehus / Reportere: Kine Falch og Jonas Scheie Hammer Vis mer

Moren gikk bort

På 1990-tallet ble Svein Østvik og faren forsonet. Realityprofilen og faren snakket sammen om de vonde barneårene. De hadde et nært forhold de siste årene, fram til faren døde i 2004.

- På slutten av hans liv fikk vi det fantastisk sammen. Da var han ren kjærlighet, noe han dessverre ikke hadde klart å uttrykke store deler av livet sitt, sa Østvik i intervjuet med Se og Hør i fjor.

Lille julaften i fjor opplevde Østvik også å miste moren, Lilli. Hun ble 93 år gammel, og døde etter kort tids sykdom. Østvik og moren hadde en god relasjon, og hun har tidligere vært med i TV 3-programmet «Charterfeber» sammen med sønnen.

TEMPERATUR: Mina var rasende på Trude etter at Svein hadde blitt overfalt og slått seg kraftig av en hest. Video: TV 2/Jonas Scheie Hammer Vis mer

- Du klarte rett og slett ikke mer, men jaggu har du stått for mye! Du fineste hjerte av gull. Du som ikke krevde noe selv, men som ga og ga til dine barn og barnebarn. Du skal vite at jeg gråter. Du skal vite jeg kommer til å savne. Du skal vite du har vært til stor, stor hjelp! Tusen takk, kjæreste mamma, fortalte Østvik om moren sin til Se og Hør da dødsfallet ble kjent i starten av januar.

LES OGSÅ: Møter i retten - igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer