<strong>ÅPNER SEG:</strong> Artist og låtskriver Ina Wroldsen forteller om da hun fikk spiseforstyrrelser i tenåringene.  Foto: wenn.com
ÅPNER SEG: Artist og låtskriver Ina Wroldsen forteller om da hun fikk spiseforstyrrelser i tenåringene. Foto: wenn.com Vis mer

- Jeg levde på ananas og kaffe, jeg var ikke frisk

Det var én kommentar som gjorde at «Idol»-dommer Ina Wroldsen fikk spiseforstyrrelser i tenårene.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Artist og låtskriver Ina Wroldsen (31) er for tiden aktuell som en av dommerne i TV2-programmet «Idol».

31-åringen har gjort enorm suksess både i Norge og i utlandet, og har skrevet låter for noen av verdens største artister, deriblant Britney Spears, One Direction og Calvin Harris.

I et nytt intervju med VG Helg forteller den talentfulle musikeren om en tid før suksessen som var spesielt vanskelig for henne. 

Da hun var 19 år gammel holdt hun en konsert for bransjefolk i Camden i London, da en agent fra et plateselskap kom bort til henne og sa at han likte showet, men at magen hennes måtte bort. 

Den ene kommentaren ble starten på en årelang kamp mot spiseforstyrrelser for den unge musikerspiren. 

- Jeg gikk på alle mulige psyko-dietter. Da jeg senere flyttet til London levde jeg på ananas og kaffe, jeg var ikke frisk. Hele tiden spurte jeg meg selv: «Er jeg bra nok, er jeg pen nok?» Det er et rasshøl av en personlighetsforstyrrelse, du ser deg selv helt annerledes enn du er, sier hun åpenhjertig til avisen.

Saken fortsetter under bildet. 

<strong>STOR SUKSESS:</strong> Ina Wroldsen har gjort stor suksess både i Norge og i utenlandet. Her opptrer hun på scenen under Spellemannsprisen i 2013.  Foto: NTB Scanpix
STOR SUKSESS: Ina Wroldsen har gjort stor suksess både i Norge og i utenlandet. Her opptrer hun på scenen under Spellemannsprisen i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Lei av kroppspresset

Hun forteller at sykdommen forandret henne totalt, og at det er fremdeles er kroppspresset hun hater mest med musikkbransjen.

- Det j*vla kroppspresset er vel det jeg hater mest med artistlivet, nesten alle kvinnelige artister sliter med en eller annen spiseforstyrrelse. Hvis du skal lykkes som popstjerne, må du helst gå i trusa, slår hun fast. 

Hetset på nett

Wroldsen har bevist under «Idol» at hun vet hva hun ser etter, og at hun er bestemt i sine meninger. Dette falt ikke i god jord hos alle seerne etter første sending i slutten av januar. 

Hun ble møtt med flere svært negative tilbakemeldinger på Idol Norges Facebookside etter episoden. 

Én som ikke taklet all hetsen mot artisten, var dommerkollega Gunnar Greve, som i et langt Facebook-innlegg skrev at de som hetser henne heller bør bytte kanal enn å fyre av usaklig kritikk. 

Saken fortsetter under bildet. 

<strong>ÅRETS IDOL-DOMMERE:</strong> Fra venstre.: Øyvind «Vinni» Sauvik, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh. Foto: TV2
ÅRETS IDOL-DOMMERE: Fra venstre.: Øyvind «Vinni» Sauvik, Ina Wroldsen, Gunnar Greve og Sandeep Singh. Foto: TV2 Vis mer

«At Ina mobber deltakere er rett og slett noe av det dummeste jeg har hørt. At hun er direkte, ærlig og uredd derimot, er det ingen tvil om».

«Men også saklig, konstruktiv og genuint engasjert. Jeg mener bestemt at det er dommere i Idol (meg selv inkludert) som har sagt langt verre ting til deltakere enn man fikk se og høre Ina gjøre under fredagens program».

«Om de tilbakemeldinger hun har fått siden programmet ble vist er utløst av det faktum at hun er kvinne, eller om det er hennes direkte, ærlige og engasjerte tilnærming til det å gi deltakere tilbakemelding, vet jeg ikke. Men jeg vet at det ikke er mobbing. Jeg vet også at jeg selv aldri har lært så mye av en meddommer, både musikalsk og menneskelig, som jeg har lært av Ina», var noe av det Greve skrev på sin Facebookside. 

LES OGSÅ: - Jeg hadde ikke klart det uten deg

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer