STJERNE: «Twilight»-stjernen Alex Meraz er i Oslo i forbindelse med førpremieren på «Twilight: Eclipse» på Akershus festning tirsdag kveld.  Foto: Anders Myhren/Seher.no
STJERNE: «Twilight»-stjernen Alex Meraz er i Oslo i forbindelse med førpremieren på «Twilight: Eclipse» på Akershus festning tirsdag kveld. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Jeg levde fra hånd til munn

«Twilight»-stjernen vurderte å gi opp skuespillerkarrieren. Se video!

SEHER.NO: Se videointervju med «Twilight»-stjernen Alex Meraz nederst i saken!

Onsdag er det endelig klart for Norgespremiere på den etterlengtede tredje filmen i Twilight-sagaen - «Twilight: Eclipse». Og tirsdag kveld arrangeres en storslagen før-premiere på Akershus festning, hvor flere tusen fans er ventet å delta.

I anledning filmfesten har Nordisk Filmdistribusjon også fått en av stjernene fra film-serien til Oslo, og det er ventet at det vil bli nærmest hysteriske tilstander på festningen når 25 år gamle Alex Meraz dukker opp tirsdag kveld. 

Meraz spiller Quiluete-varulven Paul fra «the wolf pack» i «Twilight»-filmene, og har rukket å bli et stort tenåringsidol og ettertraktet skuespiller, selv om han «bare» har medvirket i de siste to filmene og har en relativt liten rolle. 

Livet som skuespiller har imidlertid ikke vært bare enkelt for 25-åringen, og da han stilte til junket på Ekeberg restauranten i Oslo tirsdag, kunne han avsløre overfor Seher.no at tiden før «Twilight»-rollen var veldig tøff.

- Livet var utrolig uforutsigbart for meg. Det var mye mer frykt. Jeg tjente pengene mine gjennom profesjonell dansing i Canada, og så er jeg kunstner også, så jeg solgte kunst på gallerier, små kunstfestivaler og den typen ting. Men det var bare så vidt jeg klarte meg. Jeg levde fra hånd til munn, sier Meraz til Seher.no.

Ifølge unggutten var han så desperat at han vurderte å slutte som skuespiller, da han fikk tilbud om rollen som Paul i «Twilight: New Moon».

- Jeg ønsket desperat å være skuespiller, mer enn noe annet, men det skjedde bare ikke for meg. Da «New Moon»-rollen kom hadde jeg prøvd å slå gjennom i fem år. Jeg hadde fått noen små roller, men ingenting bra. Så da jeg var på audition til filmen tenkte jeg at dette kom til å bli min siste audition. Jeg tenkte «får jeg ikke denne så skal jeg slutte og begynne å fokusere på å bli den beste danseren og kunstneren slik at jeg kan tjene nok penger til å støtte meg og min familie». Heldigvis fikk jeg rollen, og den har endret alt for meg. Den har gjort at jeg får jobbe fulltid som skuespiller, og åpnet en haug med dører. Det har vært fantastisk og jeg håper jeg kan fortsette å bygge på det, sier han.

«Twilight»-filmene har vært blant de største kinosuksessene de siste årene, og hovedrolleinnehaverne Kristen Stewart, Robert Pattinson og Taylor Lautner gikk fra å være relativt anonyme skuespillere, til å bli superstjerner nærmest over natten.

Ifølge Meraz var nok ikke Stewart eller Pattinson helt forberedt på den enorme oppmerksomheten de ville få gjennom filmene. Selv var han imidlertid ganske klar over hva det var han gikk til, etter å ha sett hva de andre hadde gått gjennom.

- Jeg var ikke overrasket, jeg visste jo at alle, selv de menneskene som ikke sa noe, fikk masse oppmerksomhet gjennom filmene. Men jeg forventet ikke at det skulle bli så stort som det faktisk har blitt. Jeg forventet ikke at det skulle gi meg fantastiske jobber, fantastiske muligheter. Det er ganske sprøtt. Dersom jeg hadde hatt en slik rolle i en hvilken som helst annen film, ville jeg ikke fått de samme mulighetene som jeg har fått nå, sier han.

I disse dager er 25-åringen og resten av «Twilight: Eclipse»-teamet travelt opptatt med å promotere filmen både i USA og utlandet.

Og selv om det betyr mye reising og tid borte fra kona Kim og sønnen Somak, innrømmer Meraz at han føler seg utrolig priviligert over å få reise verden rundt og oppleve så mye forskjellig.

25-åringen forteller også at han er veldig imponert over Norge og den fantastiske naturen vi har her til lands.

- Det er utrolig vakkert. Jeg har ikke fått oppleve den full skjønnheten av det, men jeg kan se det. Det er fantastisk, frodig, grønt og masse plass - noe jeg elsker. Jeg føler at jeg kan puste her. I LA er det trangt, særlig i Hollywood hvor jeg bor. Det er skittent der, og jeg har bodd i koffert og på hoteller de siste månedene, så det er deilig å være her, få puste og se skjønnheten, sier han.

«Twilight: Eclipse» har Norgespremiere 30. juni!

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ:  - Berømmelse er som å bli voldtatt

Se videointervju med «Twilight»-stjernen Alex Meraz nedenfor:[obj:media:8756]