STILIGE: David og Victoria Beckham er selvskrevne gjester når motefiffen inviterer til fest. Her på Vanity Fair Oscar Party i 2012. Foto: All Over Press
STILIGE: David og Victoria Beckham er selvskrevne gjester når motefiffen inviterer til fest. Her på Vanity Fair Oscar Party i 2012. Foto: All Over PressVis mer

- Jeg lar Victoria velge ut klær for meg

Det mannlige stilikonet David Beckham stoler på konas dømmekraft.

SEOGHØR.NO: Sommeren 1999 giftet daværende Manchester United-spiller David Beckham seg med pop-prinsessen Victoria Adams, og verden fikk for alvor øynene opp for det nå mektige kjendisparet.

Det er ikke bare hans venstrefot og hennes sangstemme - og etter hvert designkarriere - som folket forbinder med de to. Superparet har opp gjennom de siste 15 årene også fått mye oppmerksom for deres eksklusive garderobe.

Allerede på 90-tallet ble de fotografert side om side i matchende antrekk, og til ITV-showet «Lorraine» forteller den 39 år gamle kjekkasen at han alltid har latt kona Victoria ha en finger med i spillet hva gjelder hans daglige antrekk:

ALTERNATIVT: David Beckham og Victoria fotografert i 1999 - samme året som de giftet seg i Ireland. Kanskje David var inspirert av bryllupsromantikken som lå i luften på den tiden? Foto: All Over Press
ALTERNATIVT: David Beckham og Victoria fotografert i 1999 - samme året som de giftet seg i Ireland. Kanskje David var inspirert av bryllupsromantikken som lå i luften på den tiden? Foto: All Over Press Vis mer

- Hun har en mening om hva jeg burde ha på meg. Men jeg er min egen person, så jeg tenker at dersom noe jeg har valgt ut ser bra ut på meg, så går jeg med det. Når du er i et forhold og når du er gift, så stoler du på partnerens dømmekraft, og Victoria har et godt øye for sånne ting.

Angrer ikke på sarong-bruk

Men til tross for at de har høstet strålende kritikker fra motverden, har også Victoria og David Beckham gått på et par moteblemmer.

Den tidligere fotballspilleren har blant annet brukt sarong, heldekkende skinndress og skaut - men hevder overfor Lorraine at han ikke angrer på antrekkene han har fått kritikk for.

- Sarongen er i alle fall én ting jeg absolutt ikke angrer på! Jeg syntes den så kul ut, og jeg ville brukt den i dag og. Det er det som er så gøy med mote.. etter mange år ser man tilbake på bilder av seg selv og tenker: «hva søren var det jeg gikk med?».

Etter at den britiske jentegruppen Spice Girls, som Victoria Beckham var en del av, ble oppløst i 2001 prøvde «Posh-Spice» seg som soloartist. Det skulle vise seg å være et heller haltende prosjekt, men det var ikke før hun peilet seg inn på mote- og designbransjen at karrieren tok av.

I dag regnes 40-åringen som en av verdens mektigste motedesignere.

TRENDSETTERE: David og Victoria Beckham på fest hos Jade Jagger i London i 1999. Fotballspilleren hadde spritet opp antrekket med et hodeskaut, mens Victoria gikk for et par - den gang så trendy - kumønstrede stilletthæler. Foto: All Over Press
TRENDSETTERE: David og Victoria Beckham på fest hos Jade Jagger i London i 1999. Fotballspilleren hadde spritet opp antrekket med et hodeskaut, mens Victoria gikk for et par - den gang så trendy - kumønstrede stilletthæler. Foto: All Over Press Vis mer

Hyller konas utvikling

Hun har sitt eget klesmerke, åpner snart sin første butikk i London og har årlige catwalkshow under moteuker verden over. David Beckham kan ikke annet enn å skryte av sin talentfulle kone:

- Jeg er veldig stolt av hva hun har klart å oppnå de siste årene. Å ha gått fra å være en Spice Girl - vært med i historiens størte jenteband - til å bli en av de mest respekterte innenfor motebransjen, det er noe som ikke skjer over natten. Så å se fra sidelinjen hva hun har oppnådd og hva hun har skapt, det er spesielt.

David og Victoria har barna Brooklyn (15), Romeo (11), Cruz (9) og Harper Seven (2) sammen, og de fire barna har allerede fulgt i sine verdensberømte foreldres fotspor.

Både Brooklyn og Romeo har figurert som modeller, for henholdsvis magasinet «Man About Town» og det britiske motehuset Burberry, mens lille Harper allerede er blitt kåret til en av verdens best kledde smårollinger.

LES OGSÅ: Harper får ikke arve mammas kjoler