ROLIG: Magnus Carlsen beskriver seg selv om grei, og ikke en bråkmaker. Foto: All Over Press
ROLIG: Magnus Carlsen beskriver seg selv om grei, og ikke en bråkmaker. Foto: All Over PressVis mer

- Jeg lager ikke for mye bråk

Disse egenskapene tror Magnus Carlsen folk setter pris på ved ham.

TOK AVSPARK: Magnus Carlsen fikk muligheten til å ta avspark da Real Madrid i november spilte mot Real Valladolid. Foto: IMAGO/ All Over Press
TOK AVSPARK: Magnus Carlsen fikk muligheten til å ta avspark da Real Madrid i november spilte mot Real Valladolid. Foto: IMAGO/ All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: I november kunne hele Norge slippe jubelen løs, da Magnus Carlsen (23) ble verdensmester i sjakk, etter å ha slått Viswanathan Anand (43) i den indiske byen Chennai.

Den unge sjakkstjernen har i etterkant blitt hyllet som seg hør og bør, og har blant annet blitt kåret til årets navn i både Dagbladet og VG.

Førstnevnte avis spør i den anledning hva han tror folk setter pris på av hans egenskaper som person, som folk også kan kjenne seg igjen i.

- Jeg pleier å være grei, og lager ikke for mye bråk. Så har jeg en selvsikker holdning til det jeg driver med, som forhåpentligvis folk setter pris på, sier Carlsen til Dagbladet.

Carlsen fikk muligheten til å vise seg fram på Real Madrids hjemmebane, Santiago Bernabéu, da han tok avspark på 23-årsdagen sin.

Saken fortsetter under bildet...

- Jeg var mer nervøs under VM-matchen, men på Bernabéu hadde jeg masse adrenalin. Det var en mulighet jeg ikke kunne takke nei til.

Carlsen sier han en gang drømte om å bli fotballstjerne. Slik gikk det ikke.

- Det var morsomt å være «fotballproff» for en dag. Jeg sa jo da jeg var var liten at jeg heller ville bli verdensmester i fotball enn i sjakk, men da var jeg jo ikke verdensmester, så jeg visste ikke hva jeg sammenlignet. Nå er jeg veldig fornøyd med hva jeg holder på med, sier Carlsen.

LES OGSÅ: Stor jubel for Carlsens hjemkomst