- Jeg lærte mye av henne

Rolv Wesenlund synes det var stor stas å få Wenche Foss ærespris.

Publisert
Sist oppdatert
Se video fra prisutdelingen nederst i saken!

SEHER.NO: Torsdag mottok Rolv Wesenlund (75) Wenche Foss' ærespris på Grand Hotell, for sitt bidrag til norsk kulturliv over en 50 år lang karriere.

Tidligere kulturminister og jurymedlem Ellen Horn fortalte at det var Foss’ ønske før hun døde at hennes gode kollega og venn skulle få prisen, og Wesenlund var svært beæret over å bli valgt av Wenche.


- Det er moro. Særlig hyggelig er det at så mange av mine gamle venner har møtt opp. Jeg bukker og takker for prisen, sier han til Seher.no.

Lærte mye

75-åringen bodde i nærheten av Foss i Oslo og de to hadde et godt vennskap før hun døde i mars.


- Det var veldig hyggelig for jeg har så stor respekt for Wenche og har lært mye av henne, sier han.  

Den norske komikerens karriere strekker seg over flere tiår, og han har hatt enorm suksess med programmer som «Og takk for det», «Wesensteen» og ikke minst «Fleksnes». Wesenlund synes det er vanskelig å dra frem noen høydepunkter.

- Jeg er stolt av hele greia, for det har vært så mye, forteller han. 

Hedret av vennene

Mange av komikerens venner og kollegaer hadde møtt opp for å hedre prisvinneren. Hege Schøyen, Øyvind Blunck, Guri Schanke, Elsa Lystad og Anders Hatlo var noen av dem som var tilstede. Oslo-ordfører og Wenche Foss' sønn Fabian Stang (56) overrakte Wesenlund prisen.

- Han er en fantastisk humorist. Det er ingen som er født før 1970 som ikke har et forhold til Rolv Wesenlund. Han er rett og slett den norske humoren for mange av oss, sier Stang til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Rolv Wesenlund fikk Wenche Foss' ærespris Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer