OPPDAGET MUSIKKEN I UNG ALDER: «Tidsbonanza»-programleder har tidligere gjort sukses som vokalist i bandet WE. Til Se og Hør sier han at han var svært ung da han bestemte seg for å bli rockestjerne. Foto: Privat/NRK
OPPDAGET MUSIKKEN I UNG ALDER: «Tidsbonanza»-programleder har tidligere gjort sukses som vokalist i bandet WE. Til Se og Hør sier han at han var svært ung da han bestemte seg for å bli rockestjerne. Foto: Privat/NRKVis mer

- Jeg lærte meg å synge med en oransje spade

«Tidsbonanza»-programleder Thomas Felberg glemmer aldri dagen da han bestemte seg for å satse på en karriere som rockesanger.

SEOGHØR.NO: Helt siden «Nytt på nytt» gikk av luften i april i år, har Thomas Felberg (44) gledet det norske folk med seersuksessen «Tidsbonanza».

Den energiske og joviale, avslappede stemningen i quizprogrammet sørger for at det norske folk for lengst har trykket rockeren til sitt hjerte.

På hjemmebane heier samboeren Hilde Wahl (40) og døtrene deres Sienna (9) og Bianca (5) stolt på pappa.

ROCKESTJERNE: Thomas Felberg på scenen med bande WE i Oslo i 2004. Foto: Aftenposten/Scanpix
ROCKESTJERNE: Thomas Felberg på scenen med bande WE i Oslo i 2004. Foto: Aftenposten/Scanpix Vis mer

I likhet med Thomas, som har bakgrunn som rockestjerne med det Spellemann-vinnende bandet WE, er både hans kjære og barna deres musikalsk begavede.

Scenedebut som seksåring

Selv begynte Oslo-mannen å opptre som sanger allerede som seksåring, etter å ha blitt helfrelst på Beatles-platene til stefaren.

– Jeg hørte «Twist and Shout». Da var det gjort for meg. Da lærte jeg meg å synge alle Beatles-sangene med en oransje spade som gitar, og en lampeskjerm som mikrofon.

Der kunne jeg stå i timevis. Det var i 1978, minnes Thomas. Samme år debuterte den uredde guttungen på scenen med å synge nettopp «Twist and Shout» foran et fullsatt skoleauditorium a cappella under juleavslutningen – kun akkompagnert av den oransje spaden sin.

– Jeg kan huske det som om det var i går. Det var en livsendrende opplevelse for meg, smiler han.

Halvt engelsk

Den dag i dag er Beatles-legenden John Lennon Felbergs største forbilde.

– Kanskje jeg identifiserer meg ekstra med Lennon fordi jeg er halvt engelsk. Vi er jo bleke begge to, med briller og store neser, ler Thomas, og legger til at noen av hans beste barndomsminner er feriene hjemme hos farmor i London.

– Hun døde for ti år siden og betydde enormt mye for meg. Jeg tenker på henne nesten hver dag og savner henne veldig, sier programlederen.

Begge bestemødrene har betydd mye for Thomas.

FAMILIEMANN: Thomas takker samboeren Hilde, og døtrene Sienna og Bianca, for sitt lykkelige liv. Foto: Tor Lindseth
FAMILIEMANN: Thomas takker samboeren Hilde, og døtrene Sienna og Bianca, for sitt lykkelige liv. Foto: Tor Lindseth Vis mer

– Jeg har mange gode barndomsminner. Spesielt somrene hjemme hos mormor på en gård utenfor Hønefoss. Å løpe rundt i shorts gjennom vannsprederen, spise bringebær fra busken og sette meg ned med tegneserier. Jeg er gammel tegneseriefantast, røper tobarnsfaren.

– Også da jeg besøkte farmora mi utenfor London. Da jeg var 14 år gammel gikk jeg lange turer aleine i London med lomma full av oppsparte lommepenger og kjøpte 20-30 LP-plater og gikk på kino og bare levde i flommen av mennesker, mimrer Thomas.

– Det er egentlig de lykkeligste barndomsminnene mine, på besøk hos mormora mi og hos farmora mi. De har betydd enormt mye for meg.

Umiddelbar suksess

Mormoren min lever ennå og er 99 år gammel. Jeg skylder dem begge mye av min livsanskuelse, betror den populære programlederen. Nå er han blitt en av Norges mest populære programledere, nesten over natten.

«Tidsbonanza» var nemlig en umiddelbar seersuksess.

– Det hender jeg treffer folk på gata som kommer opp og takker meg for det jeg har gjort. Mange sier de blir glade av det jeg gjør på TV, og det synes jeg er veldig ålreit, ler energibunten.

Programlederens smittende humør er utvilsomt en grunn til at TV-seerne har trykket Oslo-gutten til sitt hjerte.

- Optimistisk fyr

– Jeg er en ganske optimistisk fyr, og er som regel positiv, iblant imot sunn fornuft.

- Jeg tror at om man skal være lykkelig, må man også ha opplevd den andre siden. Man
må jo oppleve mye smerte i livet, det har jo jeg gjort og, understreker Thomas, og legger til at det er først og fremst samboeren og barna som byr på lykke i hverdagen.

GA ALT: Thomas Felberg i aksjon på scenen på Blå i Oslo i 2008. Foto: Aftenposten/Scanpix
GA ALT: Thomas Felberg i aksjon på scenen på Blå i Oslo i 2008. Foto: Aftenposten/Scanpix Vis mer

– Men det går jo opp og ned i livet. Jeg var selvfølgelig gjennom noen forhold før jeg ble sammen med min kjære for ti år siden. Vi har hatt det veldig bra, men før det var det jo noen ulykkelige forhold.

– Det vonde gjør at du veit at du har det bra nå, tenker jeg. Lykkefølelse er summen av de gode og vonde opplevelsene – og å kunne ri på toppen av dem, sier Thomas ettertenksomt.

LES OGSÅ: - Jeg var på mitt mørkeste