LITE SELVHØYTIDELIG: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg er kjent for sitt gode humør og sporty innstilling. Til VG Helg forteller han gjerne om sin store sykkelflause.  Foto: FameFlynet Norway
LITE SELVHØYTIDELIG: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg er kjent for sitt gode humør og sporty innstilling. Til VG Helg forteller han gjerne om sin store sykkelflause. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Jeg lå og kavet over henne

Da Jens Stoltenberg nettopp hadde vunnet Stortingsvalget, gikk han skikkelig på trynet.

SEOGHØR.NO: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (55) har opplevd mange oppturer i sin politiske karriere. 

To perioder som Norges statsminister ligger bak ham, og fra høsten venter den høyeste internasjonale stillingen en nordmann har hatt på 69 år - generalsekretær i NATO.

En krevende arbeidshverdag er blitt taklet ved hjelp av regelmessig mosjon på sykkel i Nordmarka, men treningen har også fått den suksessrike 55-åringen til å gå på trynet, sier han til VG Helg.

Dagen etter at han ble valgt til statsminister for første gang, i 2005, kjøpte han seg nemlig offroadsykkel med klikkpedaler. Og under en sykkeltur til Majorstua ble han stoppet i et veikryss av et ungt par som skulle spørre ham om veien, minnes han.

- Akkurat idet den unge jenta oppdaget at jeg var Jens Stoltenberg, som hun hadde sett på TV, falt jeg. Jeg glemte at jeg hadde klikkpedaler og rakk ikke å løsne [skoene] fra pedalene.

MEKTIG: Jens Stoltenberg overtar jobben til avtroppende generalsekretær i NATO,  Anders Fogh Rasmussen, til høsten. Her er de to avbildet sammen i 2009, da Telemarks bataljon og spesialsoldater fra hæren holdt militærdemonstrasjon på Akershus festning. Foto: Stella Pictures
MEKTIG: Jens Stoltenberg overtar jobben til avtroppende generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen, til høsten. Her er de to avbildet sammen i 2009, da Telemarks bataljon og spesialsoldater fra hæren holdt militærdemonstrasjon på Akershus festning. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg lå og kavet over henne i en veldig kunstig positur. Jeg bare kom meg opp og syklet videre uten å hilse. Det var en lettelse for alle at jeg dro, forteller Stoltenberg til avismagasinet.

På tross av dette svært pinlige uhellet, lot ikke Jens Stoltenberg seg skremme av sykkelen for godt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er blitt en lidenskap, forteller han om treningen, og understreker at han kommer til å savne å slite og svette i Nordmarka når han inntar NATO-kontorene i Brüssel.

LES OGSÅ: Kom i kåpe til 24.000 kroner