- Jeg lå og kavet over henne

Da Jens Stoltenberg nettopp hadde vunnet Stortingsvalget, gikk han skikkelig på trynet.

LITE SELVHØYTIDELIG: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg er kjent for sitt gode humør og sporty innstilling. Til VG Helg forteller han gjerne om sin store sykkelflause.  Foto: FameFlynet Norway
LITE SELVHØYTIDELIG: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg er kjent for sitt gode humør og sporty innstilling. Til VG Helg forteller han gjerne om sin store sykkelflause. Foto: FameFlynet Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere statsminister Jens Stoltenberg (55) har opplevd mange oppturer i sin politiske karriere. 

To perioder som Norges statsminister ligger bak ham, og fra høsten venter den høyeste internasjonale stillingen en nordmann har hatt på 69 år - generalsekretær i NATO.

En krevende arbeidshverdag er blitt taklet ved hjelp av regelmessig mosjon på sykkel i Nordmarka, men treningen har også fått den suksessrike 55-åringen til å gå på trynet, sier han til VG Helg.

Dagen etter at han ble valgt til statsminister for første gang, i 2005, kjøpte han seg nemlig offroadsykkel med klikkpedaler. Og under en sykkeltur til Majorstua ble han stoppet i et veikryss av et ungt par som skulle spørre ham om veien, minnes han.

- Akkurat idet den unge jenta oppdaget at jeg var Jens Stoltenberg, som hun hadde sett på TV, falt jeg. Jeg glemte at jeg hadde klikkpedaler og rakk ikke å løsne [skoene] fra pedalene.

MEKTIG: Jens Stoltenberg overtar jobben til avtroppende generalsekretær i NATO,  Anders Fogh Rasmussen, til høsten. Her er de to avbildet sammen i 2009, da Telemarks bataljon og spesialsoldater fra hæren holdt militærdemonstrasjon på Akershus festning. Foto: Stella Pictures
MEKTIG: Jens Stoltenberg overtar jobben til avtroppende generalsekretær i NATO, Anders Fogh Rasmussen, til høsten. Her er de to avbildet sammen i 2009, da Telemarks bataljon og spesialsoldater fra hæren holdt militærdemonstrasjon på Akershus festning. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Jeg lå og kavet over henne i en veldig kunstig positur. Jeg bare kom meg opp og syklet videre uten å hilse. Det var en lettelse for alle at jeg dro, forteller Stoltenberg til avismagasinet.

På tross av dette svært pinlige uhellet, lot ikke Jens Stoltenberg seg skremme av sykkelen for godt.

- Det er blitt en lidenskap, forteller han om treningen, og understreker at han kommer til å savne å slite og svette i Nordmarka når han inntar NATO-kontorene i Brüssel.

LES OGSÅ: Kom i kåpe til 24.000 kroner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer