Plumbo-Lars Erik:

- Jeg lå nede og ble sparket på

Lars Erik Blokkhus fikk sosial angst etter Spellemann-spøken. 

FIKK MYE KRITIKK: Lars Erik Blokkhus (39) åpner opp om tiden etter den mislykkede Spellemann-spøken i 2012. Foto: Anders Grønneberg
FIKK MYE KRITIKK: Lars Erik Blokkhus (39) åpner opp om tiden etter den mislykkede Spellemann-spøken i 2012. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): I 2012 måtte Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus (39) legge seg langflat etter at han kalte Madcon-gutta «mokkamann» under «Spellemann»-utdelingen.

Etter den mislykkede spøken mottok Blokkhus massiv kritikk fra en rekke illsinte kjendiser og nordmenn.

Han opplevde også å få helt øl over seg av Kaizers Orchestra-gitarist Terje Winterstø Røthing under et direktesendt intervju med VGTV.

- Det opplevdes helt forferdelig. Jeg lå nede og ble sparket på, sier Blokkhus i et større intervju med Dagbladet.

SLO FEIL: I januar 2012 vant Plumbo spellemannpris for Årets hit med «Møkkamann», og kalte Madcon-gutta for «Mokkamann». Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix
SLO FEIL: I januar 2012 vant Plumbo spellemannpris for Årets hit med «Møkkamann», og kalte Madcon-gutta for «Mokkamann». Foto: Fredrik Varfjell / Scanpix Vis mer

- Vondt i brystet

Overfor avisen forteller 39-åringen at denne hendelsen mest sannsynlig hadde en medvirkende faktor i at han nå sliter med sosial angst.

- Det har også gitt meg sosial angst. Jeg er mer skeptisk og usikker i sosiale settinger. Jeg får vondt i brystet og i magen, da holder jeg meg innendørs - orker ikke å møte folk. Jeg vet jo ikke om det skyldes Spellemann-fleipen, men angsten og ubehaget kom etter det, sier Blokkhus.

DANSEPAR: Lars-Erik Blokkhus deltok i «Skal vi danse» i 2012. Her sammen med dansepartner Maria Sandvik. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
DANSEPAR: Lars-Erik Blokkhus deltok i «Skal vi danse» i 2012. Her sammen med dansepartner Maria Sandvik. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Plumbo og Blokkhus har senere blitt tilgitt av såvel Madcon-gutta som et nær samlet Kjendis-Norge.

Sammen med resten av bandet Plumbo, opplevde Lars Erik Blokkhus samme år stor suksess i Melodi Grand Prix, da de gikk helt til finalen med låten «Ola Nordmann».

Bandet driver fortsatt med musikk, og forbereder seg i disse dager til vår- og sommerturneen.

Tilga faren

Blokkhus har tidligere vært åpen om en tøff oppvekst. Foreldrene ble skilt da Lars Erik var en liten baby, og besøkene hos faren ble ikke som han ønsket.

- Han var vel alkoholiker, men det skjønte jeg ikke da. Husker bare at det alltid sto ølflasker på nattbordet på morgenen og sånn. Jeg trodde det var sånn det skulle være, sa vokalisten til Se og Hør i 2012.

- Jeg var sjeldnere og sjeldnere hos ham. Jeg syntes det var vemmelig å være der. Så døde han da jeg var 17.

Først over ti år etter farens død, tilga Blokkhus ham.

- Jeg har vært veldig bitter. Jeg møtte opp i begravelsen hans, men fikk meg ikke til å gå på graven hans før jeg var et par og tretti. Jeg satt der og nigrein.

- Da tror jeg at jeg tilga ham. Tenkte: «Håper du følger med på meg nå. For dette er takket være deg».

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer